Ühemeherestorani pidaja taastas elutöö

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Tammuri talurestorani hing Erki Saar.
Tammuri talurestorani hing Erki Saar. Foto: Arvo Meeks

Kevadel tulekahjus rängalt kannatada saanud Tammuri talurestoran on taastatud. «Nüüd on praktiliselt kõik valmis ja restoran taas avatud. Pisiasju tuleb veel teha, aga see ei sega külastust,» ütles Otepää lähedal asuva Tammuri talu peremees Erki Saar eelmisel nädalal.

Tänavu 19. mail võttis Mäha külas tuld ajalooline aidahoone, kus tegutses talurestoran. Poole tunniga oli kogu hoone leekides, põlengus hävis suur osa ajaloost ning peremehe elutöö kustus tema enda silme ees.

Nagu Lõuna päästekeskus toona teatas, oli toitlustuskohaga ühe katuse alla olevasse tööriistade hoiukuuri pargitud murutraktor, millega hiljuti oli niitmistööd tehtud. Traktori kuumadel osadel süttis tõenäoliselt kuiv heinapraht ning sealt edasi ümbrus.

Saar hakkas paljude heade inimeste abi ja toetusega hoonet taastama. Ühemeherestorani pidaja ütles juunis, et hiljemalt augusti lõpuks on hoone taastatud. Nagu nüüd selgunud on, nii ka läks.

Tammuri talu on selle koha peal asunud 1860. aastast. 1911. aastal ostis selle Erki Saare vanavanaisa ja praegune peremees on seal toimetamas järjepidevalt aastast 2001. Aastal 2007 avas ta vanas aidas väikese restorani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles