Mooste kooli uus õpetaja: suurlinnas oled inimesena väljavahetatav (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Programmiga «Noored kooli» Mooste mõisakooli inglise keele õpetajaks saabunud Hardi Rosumovski on jõudnud elada nii Tallinnas, Edinburghis kui Brüsseli lähistel, ent jõudis nüüd ringiga tagasi Põlvamaale, kus veetis ilusad lapsepõlveaastad.
Programmiga «Noored kooli» Mooste mõisakooli inglise keele õpetajaks saabunud Hardi Rosumovski on jõudnud elada nii Tallinnas, Edinburghis kui Brüsseli lähistel, ent jõudis nüüd ringiga tagasi Põlvamaale, kus veetis ilusad lapsepõlveaastad. Foto: Airi Lehemets

Hardi Rosumovski on elanud nii Suur­britannias kui Belgias, kuid naasis nüüd lapsepõlvemaadele, kus veedab järgmised kaks aastat Mooste mõisakooli inglise keele õpetajana.

Põlvamaale Moostesse tõi 25-aastase mehe programm «Noored kooli». Asukohavalik pole aga päris juhuslik. Rosumovski on sündinud Põlvas. Aasta elas ta Tartumaal Nõos koos ema ja isaga, ent 2.–6. eluaastani Põlvas vanaema ja vanaisa juures. Vahepeal resideerus ta 16 aastat Tallinnas.

Siiski kirjutas ta juba lapsena oma päevikusse, et tuleb veel siia kanti tagasi. «See ongi magus lapsepõlveaeg, mis kõige rohkem südamesse on jäänud. Sellepärast mõtlengi, et olen Põlvast pärit, tekkisid positiivsed seosed. Põlvas käisin ka Mesimummu lasteaias. Tallinna-elu mulle isegi nii väga ei meeldinud.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles