Tõrvas toimus ettevõtjate ümarlaud

LEPM
Copy
Wagenkülli Lossispaas peeti ettevõtjate ümarlauda. Esiplaanil Tõrva vallavanem Maido Ruusmann, kes andis ülevaate valla arenguplaanidest.
Wagenkülli Lossispaas peeti ettevõtjate ümarlauda. Esiplaanil Tõrva vallavanem Maido Ruusmann, kes andis ülevaate valla arenguplaanidest. Foto: Tõrva vallavalitsus

Eile peeti Tõrva Vallavalitsuse eestvedamisel Lossispaas Wagenküll Tõrva valla ettevõtjate ümarlaud, mis tõi kokku enam kui veerandsada osalejat.

„Ühise ümarlaua peamiseks eesmärgiks on tugevdada kohalike ettevõtjate ja omavalitsuse vahelist ühistegevust. Ettevõtjad on võtmeteguriks maaelu jätkusuutlikkuse tagamisel. Ettevõtjad on ju need, kes loovad piirkonda uusi töökohti, mis omakorda on tegelikuks aluseks eluks maapiirkondades. Soovime hakata selliseid, aktiivsete diskussioonidega, kokkusaamisi ellu viima regulaarselt ning usun, et vaid ühiselt saame oma piirkonda arendada veelgi edukamalt,“ lausus Tõrva vallavanem Maido Ruusmann.

Ümarlaua esimeses pooles tutvustas Marketing Instituudi tegevjuht ja konsultant Anu-Mall Naarits Kagu-Eesti mainekujunduse tegevuskava koostamise protsessi ning andis ülevaate Kagu-Eesti maine uuringu tulemustest.

Seejärel grupeeriti ettevõtjad laudkondadesse aktiivseks mõttetööks, mille tulemusena koguti ettevõtjatelt ettepanekuid, kuidas luua erinevatesse valdkondadesse nagu kinnisvara, põllumajandus, pensionäride elurajoonid, turism ja puit järgmise kolme aasta jooksul 1000 töökohta keskmise palgaga 1500 eurot.

Ümarlaua teises pooles andis Tõrva vallavanem Maido Ruusmann ülevaate valla arenguplaanidest ning lähimate aastate suurematest investeeringutest, milleks on nii õpilaskodu ja ujula rajamine Tõrva Gümnaasiumi juurde kui ka Tõrva tervisekeskuse hoone rekonstrueerimine.

Lisaks eelnimetatule ka Tõrva valla tänavavalgustuse rekonstrueerimise projekt, mille käigus vahetatakse välja üle kogu Tõrva valla 415 valgustit, tagamaks energiasäästu ja Mulgi Elamuskeskuse rajamine Tõrva valda Sooglemäe kinnistule.

Ettevõtjad tõstsid lauale maapiirkondadesse lubatud kiire interneti küsimuse kui ka Tõrva terviseradade hoolduse ja staadioni uuendamise teema. Arutleti kinnisvara ja üürikorterite puuduse ning üürimajade rajamise võimaluste üle. Samuti tundsid ettevõtjad huvi koolivõrgu korralduse vastu ning ka näiteks Patküla koolihoone saatuse üle. 

"Mul on äärmiselt hea meel, et nii paljud ettevõtjad leidsid oma kiire töötempo kõrvalt aega ning olid ka huvitatud edaspidistest kohtumistest. Kindlasti jätkame ühiste ümarlaudade korraldamisega ning loodame järgmiste kordadega kaasata veelgi suuremat hulka Tõrva valla ettevõtjatest," lisas Ruusmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles