Galerii: Valga X-jooksul võeti mõõtu ränkraskel rajal

Siim Saavik
, reporter
Copy

Neljandat korda aset leidnud Valga X-jooks kostitas osalisi 8,5 kilomeetrise looduslikest ja tehislikest takistustest rajaga, mis panid proovile osalejate füüsilise vormi. 

Jaanikese motokompleksi juurest avapaugu saanud ekstreemjooksu stardis oli 45 individuaalvõistlejat ja kaks kolmeliikmelist meeskonda ehk kokku 51 võistlejat. Rajale oli paigutatud 23 ajavõtupunkti, kus kõik võistlejad pidid ennast kaasa saadud SI-pulgaga registreerima. Sama ajavõtusüsteem näiteks ka orienteerumises.

Jaanikese motokompleksi ümber kulgenud rada kulges üles-alla looklevatel teedel, kuhu oli paigutatud suuremaid ja väiksemaid takistusi. Juba stardist 100 meetri kaugusel oli võistlejatele esimene katsumus, kus võistlejad pidid autorehvidest läbi pugema ning seejärel veel paarkümmend meetrit roomama. Kuna takistus oli stardile niivõrd lähedal, siis sai näha olukorda, kus tagantpoolt startinud osalejad pidid takistuse läbimist esimeste järel oodata. Järgmisel takistusel oli vahepealne jooksudistants juba omad korrektuurid teinud ja võistlejad liikusid pigem paariliikmelistes gruppides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles