Politsei tabas arvatava poeröövli mõne tunniga

LEPM
Copy
Haanja Coopis käis kolm tundi pärast röövi tavaline tööpäev.
Haanja Coopis käis kolm tundi pärast röövi tavaline tööpäev. Foto: Siim Saavik / Lõuna-Eesti Postimees

Maskis isik röövis täna pärastlõunal relvataolise esemega ähvardades Võrumaal Rõuge vallas asuvat Haanja kauplust. Politsei käivitas röövli tabamiseks operatsiooni. 

Politsei tabas kella 15.45 paiku kirjeldusele vastava sōiduki ja kuriteos kahtlustatava 34-aastase mehe piiriäärsel alal, Läti poolel. Ta on kinni peetud, kōik üksikasjad selgitatakse edasises uurimises.

Esialgsetel andmetel sisenes täna kella 13 ajal pikemat kasvu eesti keelt kõnelev ja oma nägu gaasimaski taha varjav mees Haanjas Coop kauplusteketti kuuluvasse toidupoodi ning nõudis müüjalt relvataolise esemega ähvardades kassaraha.

Keegi röövi käigus viga ei saanud. Esialgsetel andmetel sai mees paarsada eurot kassaraha.

Mees põgenes punast värvi kaheukselise väikese sõiduautoga Mitsubishi Colt. Röövi hetkel oli sõidukilt registreerimisnumber eemaldatud, kuid pole välistatud, et see pandi peagi tagasi.

Röövli tabamiseks käivitati politseioperatsioon, piirkonda asusid kontrollima patrullide kõrval ka kiirreageerijad ja piirivalvepatrullid. Ühtlasi olid operatsiooni kaasatud Läti korrakaitsjad. Politsei kontrollis aktiivselt kirjeldusele vastavaid sõidukeid ning kogus taustainfot mehe isiku kindlaks tegemiseks.

Politsei tänab kogukonda, kauplusetöötajaid ja naaberriigi kolleege ladusa koostöö eest, mis vōimaldas politseil juhtunule aegsasti reageerida ja kuriteos kahtlustatava kuumadel jälgedel tabada.

Kella nelja ajal käis Haanja Coopis tihe tööpäev ja ostlejad külastasid seda nagu tavalisel päeval. Muidugi poes ja selle ümbruses võis kuulda, kuidas inimesed päeval toimunud röövi üle arutasid. 

Röövkatse pärast poodi ei suletud. Siiski oli röövijaga tõtt vaadanud müüja koju läinud ja ostjaid teenindas poe juhataja. 

Mõnikümmend meetrit eemal bussipeatuses seisid kaks kohalikku meest, kelle sõnutsi pole sellist asja varem Haanjas nähtud. Üks neist rääkis, et tegi röövi ajal metsas tööd, kui talle helistas tema ülemus, kes talle sündmusest teatas. Kui mees metsast tagasi tuli, siis läks ta poodi uudistama.

Ta olevat ka röövimise lindistust näinud, kuid sealt polnud aru saada, kellega tegu. Külarahvas pidavatki arvama, et tegu olevat kellegagi kaugemalt. 

Kohalik mees rääkis ka seda, et röövi ajal oli poes viibinud vähemalt üks klient. Kui röövel kell 12.57 poodi tuli, siis tegeleski müüja parajasti kliendiga ja röövel olevat talle mitu korda öelnud «raha siia», samal ajal ise relvataolise esemega ähvardades. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles