Talu tuli EMil teiseks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
EMil hõbeda võitnud Elary Talu
EMil hõbeda võitnud Elary Talu Foto: Helen Urbanik/Arengu Kirjastus

Elary Talu Sõmerpalu motoklubist tuli pärast Soomes Heinolas peetud enduuro Euroopa meistrivõistluste neljandat etappi üle 250cc kahetaktiliste klassis teiseks.

Etapp algas reedel rasketes oludes, kuna rada oli väga märg. Talu startis oma klassis üle 250cc 2T kohe esimeses rühmas ja alustas ilusasti krossikatsel. Teise katse rada kulges mööda kive ning seda veel ka suurte tõusude ja negatiivsete pööretega. Talu kukkus ja kaotas väärtuslikke sekundeid. Sellest hoolimata võitles ta lõpuni ja tulemuseks tuli oma klassi 5. koht.

Priit Biene (RedMoto Racing) osales EM-etapil klassis üle 250cc 4T, sõitis kogu päeva tõusvas joones ja sai omas klassis 6. koha. Päeva üldkokkuvõttes oli Talu 51. ja Biene 36.

Teisel päeval võitles Talu (oma klassis laupäeval 6. koht) terve päev põhikonkurentidega, aga viimase katse kõvast pingutusest hoolimata olid konkurendid gramm paremad ja otsustavaks pidi saama kolmas päev.

Biene oli teisel päeval rajal palju enesekindlam. Tulemuseks oli oma klassi 5. koht. Üldarvestuses oli Biene teisel päeval 25. ja Talu 42.

Pühapäevasel lõpu­krossil oli Talu oma klassis kolmas ja sellest piisas, et üldarvestuses teiseks tulla. Klassi võitis hooaja kokkuvõttes tšehh Jiri Hadek, kolmas oli inglane Luke Parker.

«Väga raske võistlus oli, tavalisest heast sõidutundest oli asi minu jaoks väga kaugel,» ütles Talu pärast võistlust. «Ei saanud ma seekord sõbraks ei selle raja ega ka tsikliga. Kas oli asi pinges, sest arvutasin peas kogu aeg punkte, mida teise koha saamiseks vaja oli? Rada oli muidugi ka täiesti harjumatu. Esimesel päeval hoovihmadega läksid kivid väga-väga libedaks. Teisel päeval ei sadanud, aga rada sõideti sellevõrra ka täiesti segi, isegi kivid suudeti puruks sõita. Kuna mul on krossitaust, siis kolmanda päeva kross oli lihtsam. Sain stardist hästi minema ja sõitsin rahulikult lõpuni. Kolmas koht oli piisav, et EMil teiseks tulla.»

Klubimeeskond ESTIT Racing Team, kuhu peale Talu ja Biene kuulus ka itaallane Maurizio Micheluz, sai esimese koha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles