President alustab teist töönädalat Kagu-Eestis

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
President Kersti Kaljulaid.
President Kersti Kaljulaid. Foto: Tairo Lutter

Sel laupäeval alustab president Kersti Kaljulaid oma teist töönädalat Kagu-Eestis.

President osaleb Nedsaja külas peetavatel sügistalgutel, ütleb sõna sekka seal peetavas arutelus ja lustib kirmasel.

Pühapäeval väisab Kersti Kaljulaid Tartu rattamaratoni. Ta lausub spordisündmuse avasõnad ja osaleb rattamaratoni järgsetel koristustöödel raja ääres.

Esmaspäeva alustab riigipea käiguga Rõuge põhikooli, kus on teemaks mahe koolitoit. Samuti külastab ta rohelise lipuga tunnustatud Mõniste kooli, ringmajandusettevõtet Werrowool OÜ ja OÜd Latikas. President osaleb ka Mehikoormas peetaval arutelul Peipsi keskkonna teemadel.

Teisipäeval külastab riigipea Varola OÜd, Räpina ühisgümnaasiumi ja MTÜd Maana. Võru keskväljakul annavad talle volikirja üle Saksamaa, Austria ja Prantsusmaa suursaadik. President osaleb ka puude istutamisel Võru uude parki ja kohtub Võru linnavolikogu liikmetega.

Kolmapäevane päev möödub suures osas Põlvas. Riigipea külastab Põlva Roosi kooli, Põlva gümnaasiumi ning politsei- ja piirivalveameti kohalikku esindust.

Ta osaleb Euroopa Liidu saadikute lõunal, teeb jalutuskäigu Põlvas ja kohtub seejärel Kaitseliidu Põlva maleva ning Põlva vallavolikogu liikmetega. Tööpäev lõpeb Lüübnitsa külas Setomaal.

Neljapäeval on president taas Võrus, kus külastab Lõuna-Eesti haiglat ja Võru Järve kooli. Vastseliinas astub ta sisse päästekomandosse ja uudistab sealset linnust.

Seejärel külastab president kaht eesrindlikku maaettevõtet: Nopri ja Andri-Peedo talu. Õhtu lõpeb orienteerumisneljapäevakul klubiga Peko Värskas.

Reedene päev algab Urvaste koolis, sealne ümarlaud keskendub hariduslike erivajadustega laste haridusele ja teenustele Kagu-Eestis.

Seejärel on kavas Võru instituudi külastus ning kohtumised piirkonna põllumeeste, ajakirjanike ja Võru ettevõtjatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles