Laupäeval avavad uksed Sibulatee puhvetid

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Mekkida saab ka sibulapirukaid. Eero Vabamägi / Postimees
Mekkida saab ka sibulapirukaid. Eero Vabamägi / Postimees Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Sel laupäeval teeb Peipsi ääres uksed lahti 23 Sibulatee puhvetit. Neljandat sügist näidatakse oma õuesid ja aedasid ning pakutakse külalistele head ja paremat.

On ehitatud terrasse, otsitud juurde nõusid, katsetatud uute retseptidega. Kõik puhvetid on valmis laupäeva hommikul kell 10, et kaheksa tunni vältel anda endast parim. Menüüdes on muidugi nii Peipsi kala kui kohalikku sibulat, nii jõhvikajooke kui kukeseenesuppe, nii plaadikooke kui peeneid pavlovaid.

Pea igas puhvetis saab kõhutäie kõrvale ka silmadega süüa või midagi ise teha. On nii ponisõite kui lastele aardejahte, käsitöö õpitubasid, näituseid, pagari õpituba ja rohkelt kohalikku muusikat. Puhvetite päev jätkub õhtul tantsupeoga Pullitalli puhvetis.

Esimest korda puhvetitepäeva ajaloos leiab aset sibulapirukakonkurss, kus saavad osaleda Sibulatee piirkonna elanikud.

Tuleb küpsetada võimalikult hea pirukas ning žürii valib parimatest parima. Terve aasta kannab üks Sibulatee maja uhket silti «Sibulatee parim sibulapirukameister 2019».

Eesti toidu kuu ajal toimuval sündmusel on sealsed 23 puhvetit laiali pillutatud terve Sibulatee ulatuses: Koosal, Varnjas, Kasepääl, Kolkjas, Alatskivil, Palal, Kadrinal, Kokoral, Haavakivil, Torilas, Nina külas. Tartu poolt tulles esimene puhvet asub Varal. Päris mitu puhvetit asub otse Peipsi järve kaldal. LEPM

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles