Järgmine Hea Eeskuju ootab valimist

Mati Määrits
, reporter
Copy
Kaari Uibomägi.
Kaari Uibomägi. Foto: Arvo Meeks / LEPM

9. septembrist saab taas esitada kandidaate, kelle seast valitakse järgmine Hea Eeskuju.

Noortekonverentsi Lahe Koolipäev 2019 projektijuhi Liisa Raaveli edastusel on eesmärk tunnustada koolinoori, kes on oma vabast tahtest viinud ellu midagi sellist, mis väärib kogu Eesti tähelepanu. “See on suurepärane võimalus tõsta esile neid, kelle saavutused seni tähelepanuta on jäänud. Noorte silmapaistvatest tegudest kõneldes näitame, et nad ei ole ainult tulevikutegijad, vaid tublide tegude elluviijad juba täna. Iga väike tegu muudab meie kodumaad ning kodukohta paremaks - olgu selleks helkurite jagamine, lastekodulastele kingituste viimine, vanaemadega tantsu löömine või hoopis midagi muud. Kirjuta meile oma sõpradest ja tuttavatest, kes on viinud ellu midagi sellist, mis väärib üldsuse tähelepanu ja tunnustust. Ütleme neile üheskoos aitäh!” kutsus Raavel üles.

Kandidaatideks sobivad kõik põhikooli-, gümnaasiumi- ning kutsekooliõpilased. Kandidaate võib esitada igaüks. 15 finalisti kutsutakse 21. novembril Alexela Kontserdimajja Lahedale Koolipäevale, kus toimub noortele tänugala. Laureaadi preemia on 1500 eurot, mille paneb välja Swedbank. Kandidaate saab esitada 20. oktoobrini ja selle kohta leiab rohkem infot kodulehel www.heaeeskuju.ee

Mullu pälvis Hea Eeskuju tiitli Valga Gümnaasiumi 12. majandusklassi õpilane Kaari Uibomägi, kes jäi žüriile silma eelkõige suure sooviga maailma parandada, seda nii oma kodukohas kui üles Eesti. Neiu soovib oma käitumisega teistele mõista anda, et jäätmeid sorteerides on võimalik materjale taaskasutada ning sellega omakorda säästa loodusvarasid. Peale selle on ta oma kodukohas aidanud ellu viia põgenemistoa, kirjutanud uurimistöö freeganlusest ja prügisukeldumisest ning kogunud raha loomade varjupaigale, kus ta igapäevaselt kaasa lööb. Vabal ajal tegeleb Kaari Uibomägi ratsutamisega ning käib talutöödel.

Kagu-Eestist kuulusid finalistide hulka veel Kristin Pintson Põlva Gümnaasiumist, Kaia Jõgiste Vastseliina Gümnaasiumist ning Emil Aništšenko Parksepa Keskkoolist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles