Hooldekodu uuenes nii seest kui väljast

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Kanepi valla majandusnõunik Ülar Kõrge, vallavanem Piret Rammul ja Krootuse hooldekodu juhataja Maret Lokk põhjalikult uuenenud asutuse juures.
Kanepi valla majandusnõunik Ülar Kõrge, vallavanem Piret Rammul ja Krootuse hooldekodu juhataja Maret Lokk põhjalikult uuenenud asutuse juures. Foto: Kanepi Vald.

Krootuse külas asuva hooldekodu uuendustööd said valmis. Ligi 30 inimesele koduks olev maja muudeti remondi käigus energiatõhusamaks, samas parandati hoone sisekliimat ning uuendati välisilmet. Tööd läksid maksma enam kui veerand miljonit eurot.

Eelkõige vajasid Kanepi vallas paiknevas hooldekodus uuendamist küttesüsteem ja ventilatsioon, mis ei taganud ruumides nõuetekohast õhuvahetust. «Vajadusel avati õhutamiseks lihtsalt aknad,» lausus Kanepi vallavanem Piret Rammul. «Nüüd ehitati välja nüüdisaegne nõuetele vastav ventilatsioon.»

Et saada remonditoetust, peab saavutama hoones vähemalt C-energiaklassi. «Hooldekodus on aga energia tarbimine küllaltki suur ning C-energiaklassi saavutamiseks tuli püsti panna ka päikesepaneelid,» lausus Rammul. «Nüüd on võimalus suvel energiat elektrivõrku tagasi müüa.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles