Päevatoimetaja:
Mati Määrits

Selguvad parim mahetootja ja -toode

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Ala-Vilsi talu Lihaveised, auhinnatud tõupullid.
Ala-Vilsi talu Lihaveised, auhinnatud tõupullid. Foto: Arvo Meeks

Pühapäevasel leivapäeval Eesti vabaõhumuuseumis selguvad Eesti tänavune parim mahetootja ja mahetoode.

Parima mahetootja kandidaate on seitse. Mats Meriste ja Olivia Till on lambakasvatajad Hallimäe talust Valgamaalt. Nominentide seas on ka valgamaalased Tiina ja Ivo Tomson, kes kasvatavad lihaveiseid Vilsi Anguse farmis.

Krista Kanniste Harjumaalt Niliske talust tegeleb lihaveisekasvatuse ja aiandusega ning toodab lihatooteid ja jooke. Harri Ellermaa osaühingust Ehe Pojad tegeleb Viljandimaal teraviljakasvatusega, Läänemaal asuva Hansu talu peremees Carl Rääli aga köögiviljakasvatuse ja munatootmisega. Allan Sarapi OÜ Metsaserva Mesi on Tartumaal pühendunud mesindusele, Pärnumaal asuva Tori siidri- ja veinitalu peremees Karmo Haas aga puuvilja- ja marjakasvatusele ning siidri- ja veinitootmisele.

Mahetoote konkursile esitati 50 toodet 24 ettevõttelt. Auhindamine käis kahes grupis: parim mahetoit ja parim mahejook. 

Tagasi üles