Valga lähistel nähti taas karusid

Tiit Loim
, reporter
Copy
Karu. Foto on illustratiivne.
Karu. Foto on illustratiivne. Foto: Heino Säinas

Hiljuti Valga ümbruses rahva seas käinud Venemaalt tulnud karudest on Proša nüüdseks Tallinna loomaaias ja Polja asukoht teadmata. Täna aga nägid inimesed kaht karu umbes 10 kilomeetrit Valgast eemal.
 

«Täna, reedel, 13.09.2019 kella 9.00 paiku nägin oma silmaga umbes 100 meetri kauguselt puude vahelt suurt karu ja tema järel natuke maad tagapool karupoega. See juhtus seenel olles - Valga - Tõrva tee umbes kümnendalt kilomeetrilt vasakule pöörates Jeti - Koorküla tee kõrval metsas,» kirjutas lehelugeja.

Mees läks pärast seda oma autosse, istus ja ootas natuke. «Siis otsustasin ikka seenelkäiku jätkata Nihujärve-Valgjärve kandis umbes 10 kilomeetrit eemal. Hakkas meeletult sadama, otsustasin koju sõita. Kella 13.00 paiku sõitsin samast kohast mööda ja võtsin seal karudega kohtumise lähedalt ühe seenekorjajast vene naise peale, tõin Valka. Ei jõudnud ma veel küsida, kui see naine hakkas ise seletama oma kohtumist karudega,» kirjeldas mees.

Mehe kirjelduse kohaselt oli karupoeg umbes suure hundikoera suurune. Fotole tal karusid püüda ei õnnestunud. «Huvitav, kas ikka sama üks Venemaalt tulnud karupoeg koos kohaliku vana karuga?» küsis lehe poole pöördunud mees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles