Eestlased võtsid kolmikvõidu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
22. Tartu rattamaratoni võitis Gert Jõeäär.
22. Tartu rattamaratoni võitis Gert Jõeäär. Foto: Ardo Säks

Eile sõidetud 22. Tartu rattamaratoni, millel pikkust 89 kilomeetrit, võitis esimest korda Gert Jõeäär. Tema aeg oli 2:52.17. Järgnesid Peeter Pruus ja Josten Vaidem. Jõeääre puhul on tegu esimese eestlasest võitjaga pärast 2015. aastat, kui triumfeeris Peeter Tarvis.

Maraton, mis jääb meelde. Just selliste sõnadega võib kirjeldada tänavust Tehvandil startinud Tartu rattamaratoni, kus tuhanded ratturid trotsisid külma ilma, lausvihma ja poriseid teid.

Olulised sündmused algasid juba sõidu algul. Ande teeninduspunktiks olid eest ära saanud Jõeäär, Vaidem, lätlane Maris Bogdanovics ning mullune võitja Eimantas Gudiškis Leedust.

Palu teeninduspunktis olid aga jälitajad jooksikud kinni püüdnud ning kümne sekundi sees oli üheksa meest: neli lätlast, Gudiškis ning Pruus, Vaidem, Jõeäär ja kõigest 16-aastane Madis Mihkels.

Pärast Palut pani Jõeäär sisse järgmise käigu ning 11 kilomeetriga ehk Hellenurmeks oli ta järgnevate ees sisse sõitnud juba enam kui minutilise edumaa. 20 minutit hiljem tuhises Jõeäär uhkes üksinduses läbi finišikoridori lompide ning esimene Tartu rattamaratoni võit oligi tõsiasi.

«Olen väga rahul,» rääkis Jõeäär. «Saime ühel hetkel neljakesi eest ära ning tundus selline punt, millega võinuks ka lõpuni tulla. Taga aga organiseeruti ja päris tugev grupp sai meid ikkagi kätte. Pärast viimast vahefinišit Palul tundus, et kõigil on väga raske, mul oli õnneks aga midagi veel varuks. Tegin rünnaku ja saingi vahe sisse. Õnneks oli ka taganttuul ja kestsin lõpuni ära,» võttis võidumees võistluse kokku.

Teise koha omanik Pruus tegi paarikuulise vigastuspausi järel oma esimese võistluse. «Paus on teinud oma töö, oli raske kohe võistlustulle hüpata. Ilm oli ka jahe ning võttis energiast väga tühjaks. Isegi väikesed künkad olid väga rasked,» ütles Pruus. «Olen teise kohaga rahul.»

Naiste konkurentsis saavutas oma teise Tartu rattamaratoni võidu Janelle Uibokand: esimese võidu sai ta 2014. aastal. Uibokand edestas suure edumaaga kahte lätlannat: ürituse kahekordset võitjat Lelde Ardavat ja Beate Kovgeret. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles