Tartu bluus tuleb Võru Kandlesse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Andres Rootsi eelmine vinüülplaat «Roots Music» pälvis ka Kuldse Plaadi auhinna. 
Andres Rootsi eelmine vinüülplaat «Roots Music» pälvis ka Kuldse Plaadi auhinna. Foto: Priit Põder

Reedel esitleb kitarrist Andres Roots Võru Kandle väikeses saalis oma uut vinüülplaati «Waiting Around», mis valmis Tartu tehases Vinyl Plant ning on esimene Eestis kohapeal toodetud seitsmetolline heliplaat. Erikülalisena astub üles mullu CD «Moonshine Blues» üllitanud bluusitrubaduur Randal Randoja.

Rootsi eelmine vinüül­plaat «Roots Music» oli kõigi aegade esimene Eestis tehtud vinüülplaat üldse ning tõusis aprillis 2016 enimmüüdud albumiks Eestis, pälvides ka Kuldse Plaadi auhinna. Kui «Roots Music» oli varemilmunud muusikast kokku pandud, siis «Waiting Aroundi» jaoks salvestas Roots 7. juunil spetsiaalselt neli uut kitarripala.

«Keegi istub baari nurgas ja mängib kitarri. Sa ei kuule seda CD pealt. Kui sul on vinüül, siis kuuled ja tunned,» arvas värskest plaadist kirjanik Mika Keränen, kes juhuse tahtel seda esimesena kuulis ning oma Facebooki-lehel kohe ka arvustada võttis.

Raamat «Eesti muusika 100 aastat» tutvustab Andres Rootsi kui «Eesti kitarristide hulgas rahvusvaheliselt tuntuimat puhta bluusi mängijat». Briti raadio Severn FM saate «The Blues Hour» kuulajad valisid ta mullu aasta bluusimeheks ning tema viimane CD-album «Breakfast in September» jõudis talvel nii Suurbritannia kui Prantsusmaa raadiote enimmängitud bluusiplaatide esikümnesse, viies Rootsi ka ajakirja Blues in Britain märtsinumbri esikaanele.

Randal Randoja on aastate jooksul üles astunud bluusiüritustel ja -festivalidel üle Eesti, nagu näiteks Augustibluus, Pärnu bluusipäevad, Emajõe Bluus, Tartu bluusikuu ja Porkuni Bluus. Oma sõnul laulab ta eesti ja inglise keeles sellest, mida kõrv kuuleb, silm seletab ja millest rahvasuu kõneleb – nii enda kui sõprade kogemustest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles