Sisukord
Lõuna-Eesti Postimees
Paberleht

Maitsete aasta ja toidukuu täiendavad teineteist

2 min lugemist
  • Tänavu kannab Eesti toidupiirkonna tiitlit Vana-Võromaa
  • Kuidas saada kohalikku toitu rohkem toitlustusse?
  • UMA MEKK: tulemas on kohvikute ja restoranide nädal ning suurlaat
Vana-Võromaa maitsete aasta avati tänavu mais Võrus. FOTO: Arved Breidaks

Kui september on Eesti toidu kuu, siis kevadest saati on käimas Vana-Võromaa maitsete aasta. Üks täiendab teist ja toidukultuuri tutvustamisest puudu ei tule.

Artikkel kuulatav
Postimees digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Tänavu kannab Eesti toidupiirkonna tiitlit Vana-Võromaa. «Arvan, et päris hästi on läinud,» ütles Võrumaa Talupidajate Liidu toiduvõrgustiku koordinaator Esta Frosch Vana-Võromaa maitsete aasta kohta. Üritusi on olnud igale maitsele, palju ettevõtmisi on veel ees.

«Edasiliikumise koht on, kuidas lahendada olukord, et väikesed – meil on palju väikeseid tootjaid – jõuaksid suurte vahele üldse pildile, kaotamata isikupära,» lausus Frosch. «Niipea kui hakkad tootmist laiendama, võib juhtuda, et nii-öelda iseloomu jääb vähemaks. Tuleb leida võimalused, kuidas saada suurematesse poekettidesse sisse.»

21.09.2020 24.09.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto