Päevatoimetaja:
Mati Määrits
766 3888

Maitsete aasta ja toidukuu täiendavad teineteist

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Vana-Võromaa maitsete aasta avati tänavu mais Võrus.
Vana-Võromaa maitsete aasta avati tänavu mais Võrus. Foto: Arved Breidaks

Kui september on Eesti toidu kuu, siis kevadest saati on käimas Vana-Võromaa maitsete aasta. Üks täiendab teist ja toidukultuuri tutvustamisest puudu ei tule.

Tänavu kannab Eesti toidupiirkonna tiitlit Vana-Võromaa. «Arvan, et päris hästi on läinud,» ütles Võrumaa Talupidajate Liidu toiduvõrgustiku koordinaator Esta Frosch Vana-Võromaa maitsete aasta kohta. Üritusi on olnud igale maitsele, palju ettevõtmisi on veel ees.

«Edasiliikumise koht on, kuidas lahendada olukord, et väikesed – meil on palju väikeseid tootjaid – jõuaksid suurte vahele üldse pildile, kaotamata isikupära,» lausus Frosch. «Niipea kui hakkad tootmist laiendama, võib juhtuda, et nii-öelda iseloomu jääb vähemaks. Tuleb leida võimalused, kuidas saada suurematesse poekettidesse sisse.»

Tagasi üles