Maitsete aasta ja toidukuu täiendavad teineteist

  • Tänavu kannab Eesti toidupiirkonna tiitlit Vana-Võromaa
  • Kuidas saada kohalikku toitu rohkem toitlustusse?
  • UMA MEKK: tulemas on kohvikute ja restoranide nädal ning suurlaat

Vana-Võromaa maitsete aasta avati tänavu mais Võrus.

FOTO: Arved Breidaks

Kui september on Eesti toidu kuu, siis kevadest saati on käimas Vana-Võromaa maitsete aasta. Üks täiendab teist ja toidukultuuri tutvustamisest puudu ei tule.

Artikkel kuulatav
Minu Meedia tellijatele
Tellijale

Tänavu kannab Eesti toidupiirkonna tiitlit Vana-Võromaa. «Arvan, et päris hästi on läinud,» ütles Võrumaa Talupidajate Liidu toiduvõrgustiku koordinaator Esta Frosch Vana-Võromaa maitsete aasta kohta. Üritusi on olnud igale maitsele, palju ettevõtmisi on veel ees.

«Edasiliikumise koht on, kuidas lahendada olukord, et väikesed – meil on palju väikeseid tootjaid – jõuaksid suurte vahele üldse pildile, kaotamata isikupära,» lausus Frosch. «Niipea kui hakkad tootmist laiendama, võib juhtuda, et nii-öelda iseloomu jääb vähemaks. Tuleb leida võimalused, kuidas saada suurematesse poekettidesse sisse.»

Tagasi üles