Õpetajad ja lapsed mängisid klotsidega

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Valga lasteaias Kaseke oli koolituspäev.
Teve Rajamets
Valga lasteaias Kaseke oli koolituspäev. Teve Rajamets Foto: Teve Rajamets

Kolmapäeval leidis Valga lasteaias Kaseke aset progerongi päev, kus kaks Kasekese töötajat koolitasid teisi valla lasteaiaõpetajaid. Tutvuti programmeerimise algoskusi õpetava raudteekomplektiga, mis on mõeldud eelkõige kolme- kuni viieaastastele lastele. Komplekti tuum on Lego Duplo klotsid ning mootori ja värvianduriga progerong. Lastel on võimalik ehitada väikestes tiimides valmis rong ning rongirada. Komplekti kuuluvad ka eri värvi aktiivklotsid, mis äratavad mängu ellu. Need aitavad lülitada sisse ja välja näiteks rongi tulesid ning muudavad rongi suunda.

Enne kui lapsed saavad rajale põnevaid ehitisi juurde luua, peavad nad aga mõtlema, mida teeb rong esimesena. Nii õpivad mudilased koostöö olulisust ja robootika põhimõtteid. Lisaks aitab suurte klotsidega mängimine arendada motoorikat ja õpivõimet.

Lasteaia Kaseke õpetaja Erelin Tumanov ja õppealajuhataja Maarja Viks läbisid mais koolituse ning on komplekti katsetanud juba ka oma lasteaias. «Näha on, et lastele tohutult meeldib ehitada ning rongi juhtida ja see pakub neile palju rõõmu. Esimene samm ongi lastes huvi tekitamine ja siis tuleb õppimine juba iseenesest mängu käigus,» rääkis õppealajuhataja Maarja Viks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles