Kanepi Uim tõi kokku 16 entusiasti

Lõuna-Eesti Postimees
Copy

Kanepi vallas sai teoks taliujujate meeleolukas kokkusaamine.

Tartu taliujujate Siim Kuke (pärit Kanepist) ja Margus Ruusmaa algatusel sai 2018. aasta septembris teoks Kanepis Jõksi järves karastavas vees esmakordselt teoks ujumismatk Kanepi Uim. See pole võiduujumine, vaid umbes 700-meetrine paatidega turvatud ujumine järve ühelt kaldalt teise ja tagasi. Ettevõtmine tähistab suveujumiste lõppemist ja sujuvat üleminekut talveujumistele.

Äsjasel, järjekorras teisel Kanepi Uimal nautis päikeselisel ja tuulisel septembripäeval kaunis Jõksi  järve 15-kraadises vees ujumist 16 ujumise entusiasti: 9 naist ja 7 meest. 

«Meie seas oli vanim, juba teist korda sel ujumisel olnud 84-aastane harrastusujuja Vello Matto, kes suviti võistleb vanima avaveeujujana ka pikkadel avaveeujumistel. Meie hulgas oli nüüd suurte kogemustega endiseid tippujujaid ja sportliku elustiiliga hobiujujaid, triatlonidel osalejaid. Samuti alles sel talvel taliujumisega alustanuid,» rääkis ettevõtmisel osalenud harrastusujuja Malle Elvet.

«Mina ja endine Tartu Postimehe reporter Risto Mets tõdesime, et Jõksis oli vesi pisut jahedam, kui kuu tagasi Sankt-Peterburis 2,3 km ümber Peeter-Pauli kindluse võiduujumisel,» lisas ta.

Nüüd said esimese meeldiva emotsiooni Kanepi Uimal Kanepi keskkooli vilistlane Margit Kõiv ja sellest õppeaastast Krootuse koolis spordiõpetjana töötav Andres Kübar.

«Oli lõõgastav sauna ja mõnusa suviste ujumisreiside muljetega ujumisüritus. Mõni ujus sootuks pikema tiiru kui 700 meetrit,» oli Elvet rahul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles