Raske Võrtsjärve enduro võitis Elary Talu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Raske Võrtsjärve enduro võitis Elary Talu.
Raske Võrtsjärve enduro võitis Elary Talu. Foto: Helen Urbanik

Laupäeval Võrtsjärve ääres toimunud Eesti enduro meistri- ja karikavõistluste eelviimase etapi kiireima aja 30.34,6 minutit sõitis välja Elary Talu (KTM, Sõmerpalu MK).

«Võrtsu» enduro on sõitjate seas läbi aastate olnud tuntud kui raske võistlus, kus kindlasti saab turvast «puurida» ja ka seekordne rada ei valmistanud selles suhtes osalejatele pettumust. Peamiselt turbapinnasel ja juurikatel, kuid ka järvekaldal ja maanteekraavides kulgenud 55-kilomeetrine ring polnud kerge ei kiirematele ega aeglasematele sõitjatele.

Kuigi hommikul lubas võistluse peakorraldaja Riho Kollist, et võistlust kindlasti ei lühendata, muutis vihm raja siiski päeva teises pooles teatud punktides raskesti läbitavaks ning viimane, kolmas ring jäi kiirematel klassidel sõitmata.

Sõitjale endalegi üllatavalt hea tulemuse tegi laupäeval Veiko Rääts (KTM, Sõmerpalu MK), kes sõitis üldarvestuses välja teise aja, olemata enda sõnul eelnevalt üldse mitte sõidutrenni ja ka ühtegi muud sportlikku liigutust teinud. E-3 klassi kiireimale Talule kaotas E-1 klassi võitnud Rääts enam kui 40 sekundiga. Üldarvestuses oli kolmas juunioride klassi võitja, soomlane Samuli Puhakainen (TM). Tehnikaga oli pisut kimpus eestlastest ainsana MM-karuselli kaasa tegev Priit Biene (Yamaha, RedMoto Racing), kes pidi tegelema maha tulnud ketiga, kuid oli siiski E-2 klassis kiireim.

Rada ei halastanud ka peakorraldajale Kollistile (KTM, Sõmerpalu MK) endale, kes esimese ringi endurokatsel vastu puud sõitis ja paremale käele viga tegi ning oli sunnitud katkestama. Tema klassi E-40+ võitis Ain-Gustav Bartels (Beta, RedMoto Racing). Ainsa naisvõistlejana leidis Hanna Anton (Husqvarna, RedMoto Racing) raskustest ja kukkumistest hoolimata mahti ka ühe eksinud lapse aitamiseks.

Klasside esikolmikud:

E-1 Veiko Rääts, Eetu Puhakainen (TM, Soome), Maido Martsik (Sherco, Karksi RT);

E-2 Priit Biene, Ragnar Valdstein (Husqvarna, Karksi RT);

E-3 Elary Talu, Tajo Andressoo (KTM, Sõmerpalu MK), Andres Kukk (KTM, RedMoto Racing);

E-40+ Ain-Gustav Bartels, Vaido Kalm (KTM, Sõmerpalu MK), Rene Jerbach (Husqvarna, RedMoto Racing);

E-Jun Samuli Puhakainen, Teemu Pölönen (Husqvarna, Soome) katkestas;

E-B Jarkko Tyni (TM, Soome), Kristjan Kuill (KTM, Motodepoo Team Green), Martin Kohv (KTM, Tartu Enduro Klubi);

E-C Remmi Uibupuu (Beta, Kohila Motospordi Klubi), Margus Vesper (Husqvarna, Tartu Enduro Klubi), Silver Sellis (KTM, Tartu Enduro Klubi);

V-50+ Jarmo Aitta (KTM, Soome), Mika Vuori (KTM, Soome), Mart Montvila (Husqvarna, Motospordiklubi GasGas);

E-Rookie klassis finišeeris neljast sõitjast vaid üks, Rando Välimets (Husqvarna, RedMoto Racing);

Kärnatajad Kristjan Kolsar (Husqvarna), Erki Palusoo (KTM), Meelis Vaidla (KTM, RedMoto Racing);

Ässad Hendrik Allsalu (Husaberg, Paikuse MK), Rauno Muts (Husqvarna, Star Racing), Kusti Muri (Husqvarna, Tartu Enduro Klubi);

osales ka üks triali sõitja, Jaanus Ehala (Sherco, Otepää MK).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles