Maraton pani proovile ihu ja hinge

Kevin Koik
Copy
Haanja100 rattamaraton meelitas tänavu starti enam kui 450 osalejat. Korraldaja Ivar Tupe sõnul huvi langust näha pole. 
Haanja100 rattamaraton meelitas tänavu starti enam kui 450 osalejat. Korraldaja Ivar Tupe sõnul huvi langust näha pole. Foto: Külli Leola

Kuueteistkümnendat korda Võrumaal sõidetud Haanja100 rattamaratoni põhidistantsi võitsid Gert Jõeäär ja Ingrida Smite. Taas võeti ette ka 100 miili pikkune võidusõit, millega said paljud varavalges stardi saanud ratturid ühele poole alles öösel.

Eesti, Läti, Leedu, Soome ja Venemaa ratturite osavõtul sõidetud 100-kilomeetrise distantsi läbis CFC Spordiklubi esindaja Jõeäär veidi enam kui viie tunni ja kaheksa minutiga, edestades lähimat konkurenti Toomas Lepikut kaheksa ja poole minutiga.

Karjääri esimese Haanja100 võidu võtnud Jõeäär tõdes võistluse korraldajatele, et sellistes mudastes tingimustes pole ta varem sõitnud. «Vorm on päris hea olnud, aga lõpus ikka andis punnida.»

Naiste arvestuses läks reklaamlauset «Ainult hulludele!» kandva võistluse esikoht ka möödunud aastal võidu võtnud Läti esindajale Ingrida Smitele. Age Jaanimets ja Mari Kaseväli said vastavalt teise ja kolmanda koha.

Laupäeva hommikul kell 7 stardi saanud 100-miilise ehk 160,9 kilomeetri pikkuse katsumuse võttis ette 75 ratturit, kellest 60 jõudis finišini. Kiireimal mehel Tarmo Neemelal kulus distantsi läbimiseks 8 tundi ja 48 minutit, viimastel distantsi lõpetajatel aga enam kui 17 tundi. Ränkraske rattamaratoni julges ette võtta vaid neli naist, kes jõudsid kõik ka finišisse. Ürituse korraldaja Ivar Tupe sõnul võetakse sajamiiline katsumus Võrumaal ette iga kolme aasta järel.

2004. aastast toimuval Haanja100 rattamaratonil startis tänavu enam kui 450 osalejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles