Rakvere toob Lõuna-Eestisse killukese Itaaliat

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tegu on klassikalise armastuslooga, kus omal kohal ilusad suured tunded kui koomilised juhtumised.
Tegu on klassikalise armastuslooga, kus omal kohal ilusad suured tunded kui koomilised juhtumised. Foto: Peeter Rästas/Rakvere Teater

Ehkki sügis on käes, sobivad suve meenutuseks kirglikud Vahemere-seiklused. Just sellise loo tõi kevadel Rakvere Teatris publiku ette itaallane Giorgio Bongiovanni, kes lavastas rahvuskaaslase Aldo De Benedetti romantilise komöödia «Kaks tosinat tulipunast roosi». Tegu on klassikalise armastuslooga, kus omal kohal nii suured tunded kui koomilised juhtumised.

Lavastust saab Valga kultuurikeskuses näha reedel, Räpina aianduskooli jõuab see tuleval esmaspäeval.

Lugu räägib Marinast ja Albertost, kes on aastaid abielus olnud. Ühel päeval saabub nende ukse taha salapärane kimp tulipunaseid roose. Algab müsteerium, millesse on lisaks neile segatud veel mitu inimest. See on armastuslugu, mille lõpp on üllatus ka kõigile asjaosalistele endile.

Näidendist rääkides toob Bongiovanni välja loo universaalsuse. «Kuigi tekst on kirjutatud 30ndatel ning tegevus toimub Roomas, sobitub see oma sisult igasse aega. Äratundmist nii heas kui halvas võivad leida kõik, olenemata rahvusest. Perekond ja abielusuhted on mõistetavad üle maailma.» Lavastaja sõnul näitab lugu, kuidas vahel võidakse reaalse inimese asemel armuda hoopis ideaalidesse või iseenda unistusse ideaalsest armastusest.

Mängivad Silja Miks, Liisa Aibel, Margus Grosnõi ja Eduard Salmistu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles