Kas enamik apteeke on tõesti sulgemisohus?

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga haigla apteegi juhataja proviisor Elle Sepp (keskel) ei usu, et rohupood suletakse. Selle omandamise puhul on aga peamine küsimus, kui kõrgeks kujuneb hind. Kõrval proviisor Aime Paluvee (vasakul) ja farmatseut Tiiu Jurs.
Valga haigla apteegi juhataja proviisor Elle Sepp (keskel) ei usu, et rohupood suletakse. Selle omandamise puhul on aga peamine küsimus, kui kõrgeks kujuneb hind. Kõrval proviisor Aime Paluvee (vasakul) ja farmatseut Tiiu Jurs. Foto: Tiit Loim

Kui kogu Eestis on üle 330 apteegi, mis ei vasta kevadel jõustuva apteegireformi nõuetele, siis Põlva-, Valga- ja Võrumaa 40 apteegist on selliseid 22.

Apteegireform on keeruline ja kirgi küttev teema, kus ühel poolel seda toetavad sotsiaalministeerium, Eesti Proviisorite Koda ja Eesti Apteekrite Liit, teisal aga vastasena apteegikette liitev Eesti apteekide ühendus.

Teema taust peitub selles, kui riigikontroll valdkonna uurida võttis ja 2012. aasta auditis leidis, et kogu Eesti ravimiturg on koondunud sisuliselt kahe suure hulgimüügifirma – Tamro ja Magnumi – kätte. Samuti, et kahe suurema hulgimüüja mõjusfääris on sisuliselt 81 protsenti rohupoodidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles