Rõuge volikogu esimehe umbusaldamine kukkus läbi

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Rõuge vallavolikogu esimees Aigar Kalk.
Rõuge vallavolikogu esimees Aigar Kalk. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Rõuge vallavolikogu esimehe Aigar Kalgi umbusaldamine kukkus täna läbi. Kalk kinnitas pärast erakorralist istungit, et Rõuge volikogus on töörahu nimel tehtud palju tööd, kuid tulemusi pole seni saavutatud.

IRL-i nimekirjas Rõuge vallavolikogusse pääsenud liikmed heitsid umbusaldusavalduses volikogu juhile ette, et valda ja vallavolikogu ei juhita süsteemselt, ametiülesandeid ei täideta piisava hoolsusega ning puudujääke esineb ka töökorralduses. Kalgi ütlusel olid sellised süüdistused «otsitud».

Kalgi sõnul tõi opositsioon täna pärastlõunal toimunud istungil senisest enam lauale ka Rõuge valla moodustanud viie valla omavahelise lõimumise probleemid. «Valla arengu osas heideti ette, et senini pole suudetud endisi valla piirkondi omavahel liita,» lausus ta.

«Samas toimib Rõuge vallas ühine ettevõtluse toetamise kord, meil on ühiselt korraldatud huviharidus, ka MTÜ-de toetamise kord on Missost Mõnisteni sama, ühtlustatud on ka sotsiaaltoetused ning töötajate palgatasemed,» oponeeris Kalk, kelle sõnul võib lõimumise näiteks tuua veel valla ühist külade päeva, laulupidu ning eakate päeva.

Kalgi vastu algatasid umbusaldusavalduse Ain Pajo, Alar Johanson, Jaak Pächter, Jaana Kõvatu, Kadri Giannakaina Laube, Meelis Mõttus, Peeter Torop, Ruth Kuuba ja Tiit Niilo. IRL-i nimekirjas Rõuge volikogusse saanud saadikutega liitus EKRE liige Kalmar Luisk.

Valla 27-liikmelisest volikogust hääletas 12 Kalgi umbusaldamise poolt ja 14 volikogus enamust omava valimisliidu Meie Vald liiget selle vastu, valimisliidu liige Raul Ermel jäi erapooletuks.

«Ega Rõuge vallavolikogus töörahu niipea kahjuks ilmselt ei tulegi,» lisas Kalk, kelle sõnul ei muudaks sisuliselt olukorda ka see, kui valimisliidu nimekirjast asuks keegi teine volikogu esimehe kohale. «Töörahu saabuks võib-olla alles siis, kui opositsioon saaks endale volikogu esimehe koha. Oleme proovinud kaks aastat saavutada rahumeelset töökeskkonda, kuid see pole õnnestunud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles