Valgamaal ootab jõulukingitust veel ligi 25 puudustkannatavat last

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kingitused
Kingitused Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Heategevusprojekti «Inglipuu» käigus on tänaseks kogutud rasketes oludes kasvavatele lastele 800 jõulukingitust, veel ootavad kingipakke ligi 500 last üle Eesti. Valgamaal ootab kingitusi veel ligi 25 puudustkannatavat last.

Inglipuu puhul on tegemist jõulukuusega, millel rippuvatele paberinglitele on kirjutatud abivajavate laste nimed ja kingisoovid. Puud asuvad kõikides Maxima kauplustes üle Eesti, kus külastajad saavad võtta kuuselt ingleid ja teha lastele ostetud või isemeisterdatud kingitusi.

«Kuigi tänaseks on heade inimeste abiga kogutud puudustkannatavatele lastele üle poole loodetud jõulukingitustest, on mõnes maakonnas seis nukker. Kuna meie soov on muuta keerulistes oludes kasvavate laste jõulud rõõmsaks, kutsume veel kõiki Maxima kauplustest läbi astuma, et laste kingikotte täiendada,» ütles projekti üks eestvedajatest, Päästearmee regionaalkomandör major Daniel Henderson.

Maxima brändi- ja kommunikatsiooniosakonna juhi Ty Lehtmäe sõnul on annetustega kogutud kingitus mõnele lapsele ainus kink terve aasta jooksul ning peamiselt soovivad lapsed mänguasju ja maiustusi.

«Annetuste tegijatel ei maksa peljata, et lapsed soovivad omale nutitelefone või arvuteid. Nad tahavad üldjuhul lihtsaid mänguasju nagu mudelautod või kaisuloomad. Väga paljud soovivad ka ainult maiustusi või vajavad talveks sooje riideid või saapaid. Iga inimene saab vastavalt oma soovile ja võimalusele valida Inglipuult jõulusoovi ning muuta sellega vähemalt ühe Eesti pere jõulud helgemaks,» lisas Ty Lehtmäe.

Igas poes ripuvad Inglipuul just selle maakonna laste nimed, ühtekokku kogutakse kingitusi 64 Maxima kaupluses üle Eesti. Kingitusi kogutakse 26. detsembrini.

Heategevusprojekti viivad Eestis juba kolmandat aastat järjest läbi Päästearmee ja Maxima koostöös Eesti Toidupanga, kohalike omavalitsuste ja kogudustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles