Kunstisõbrad tuuritavad täna mööda Võrut

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Stedingu kohvikus saab uudistada Epp Margna maalinäitust.
Stedingu kohvikus saab uudistada Epp Margna maalinäitust. Foto: arhiiv

Vana-Võromaa kultuurikoda ja Võru Linnagalerii korraldavad Võrus esimest korda galeriide tuuri – spetsiaalse programmi ja pikendatud lahtiolekuaegadega galeriiõhtu. Kaasatud on kultuurikoja galerii, Stedingu maja kohvik, Liiva-ATE ja Linnagalerii.

Võru galeriste innustas Tallinnas juba aastaid korraldatud ja üha enam populaarsust kogunud kunstigaleriide tuur, andis teada kohaliku kultuurimaja Kannel turundusjuht Aire Kokk.

Kella 17–20 külastatakse galeriisid ja tutvustatakse näitusi. Enamikus galeriides on kogu õhtu jooksul kohal nii kunstnikud Kanepist, Tartust või Tallinnast kui ka galeristid, et tutvustada näitusel olevaid teoseid.

Vana-Võromaa kultuurikojas on väljas Eesti klaasikunstnike ühenduse aastanäitus «Resonants».

Stedingu kohvikus saab uudistada Epp Margna maalinäitust. Suur osa tema piltidest on saanud inspiratsiooni regilauludest.

Liiva-ATE nime kandvas Võru kunstistuudiote koridoris on näha Toomas Kuusingu graafika ja Tanel Tolstingu maalid.

Linnagalerii esimese korruse galeriis on Tartu Kõrgema Kunstikooli Pallas meediadisaini ja nahadisaini osakonna näitus «Puutetundlik». Teise korruse suuremas galeriis on Aet Andresma-Tamme ja Mare Soovik-Lobjaka näitus «Klaas. Betoon. Ruum». Teise korruse väiksemas galeriis on aga Katariin Mudisti joonistuste- ja animatsiooninäitus «Kõhklejad».

Õhtu lõpetab vestlusring Võru Kandle kohvikus. Seda juhib ajalehe Sirp kunstitoimetaja, kunstiteadlane ja kuraator Reet Varblane. Vestlusringis võivad osaleda kõik, keda kõnetab kohalik linnaruum. Oodatud on kõik ideed, kuidas linnaruumi kunstiteoste kaudu muuta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles