Majaomanik avastas end elavat võõral maal (2)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valgamaa Lusti küla elanik Svetlana Kostjuk pole oma maja ja selle ümber asuva maaga toimuvaga rahul. «Maja on ostetud, paberid olemas. Aga tuleb välja, et mul ei ole õigust seal eladagi.»
Valgamaa Lusti küla elanik Svetlana Kostjuk pole oma maja ja selle ümber asuva maaga toimuvaga rahul. «Maja on ostetud, paberid olemas. Aga tuleb välja, et mul ei ole õigust seal eladagi.» Foto: Sille Annuk / Postimees

Valga valla elanik Svetlana Kostjuk avastas end ebameeldivast olukorrast, kui selgus, et ta elab maal, mis ei kuulu talle ning tagatipuks näitab register, et hoonedki pole kasutusel.

Kostjuk on elanud Lusti külas Saare talus 21 aastat. Varem oli seal Karula vald.Mullu novembris märkas ta, et maja ümber käib askeldamine. «Vaatasime, mis maamõõtmine siin käis – keegi meile ei teatanud. Märkasime, et mingid postikesed on punased. Läksime pojaga valda uurima. Maa on ära võetud. Hakkasin uurima, kuidas see võimalik on, meil on see ju ostetud!»

Lisaks selgus, et hooned on ehitusregistris märgitud kasutusest väljas olevaks. See toob takistusi lepingute sõlmisel, näiteks ütles Kostjuk, et tal ei õnnestunud veevarustuse hankimine. «Maja on ostetud, paberid olemas. Aga tuleb välja, et mul ei ole õigust siin eladagi. Huvitav, hooned on olemas, ja pole kasutusel. Kus me siis elame? Ei saa vett ka sisse vedada, sest ma ei ole siin mitte keegi.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles