Kersti Virro: suurim hirm oli, kuidas leida tööd

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kersti Virro on Setomaal Värskas sündinud, aga pikalt eemal olnud.
Kersti Virro on Setomaal Värskas sündinud, aga pikalt eemal olnud. Foto: Maale Elama

Kersti Virro (35) elab koos tütre Anna-Mariaga (10) Setomaal Väike-Rõsna külas männimetsas asuvas kortermajas. Ta on sündinud Seto­maal Värskas, aga pikalt eemal olnud. «Olen elanud peamiselt Tartus. Tagasi kodukanti kolisin 2017. aasta augustis Soomest.

Setomaale sai ostetud 2016. aasta kevadel väike korter, mis Soomes elamise ajal oli justkui suvila, kuhu oli alati hea tulla puhkama ja kaunist loodust nautima,» räägib Virro.

Ta tunnistab, et Värskasse päriselt elama kolimise eel olid suured hirmud, kuidas leida siin tööd.

«Puhkamas käimine oli üks asi, aga päriselt maale kolimine hoopis midagi muud. Olin valmis vastu võtma kas või koristaja ametikoha kui tarvis. Minu arust meedia paisutab selle teemaga pisut üle ja tekitab kuidagi vale kuvandi, et maal ei ole mitte midagi teha. Tegelikult ei jää tegusad ja töökad inimesed kusagil hätta ning kes tahab viriseda, teeb seda nii linnas kui maal.»

Kuna tütar oli minemas 2. klassi, oli kodule üsna lähedal asuv Värska gümnaasium kindlasti üks põhjus, et nad võisid siia rahuliku südamega kolida. «Kuna ise olin värskelt saanud Eesti Maaülikoolis magistrikraadi, pole õnneks töö leidmisega selle kahe aasta jooksul probleeme olnud. Lisaks on siin hea võimalus tegeleda hobidega, milleks mina olen leidnud fotograafia, seto leelo, karmoškamängu ja muudki.»

Praegu töötab Kersti Virro (pildil) Värska sanatooriumis turundus- ja kommunikatsioonijuhina ning möönab, et on väga rahul. 28. septembril, maal elamise päeval tutvustab oma maja ka Värska sanatoorium. Töökeskkond on Virro sõnul nüüdisaegne, kolleegid sõbralikud. «Saan teha endale meeldivat erialast tööd ja tegelen lisaks ettevõtlusega. Minul on läinud veel nii hästi, et töökoht asub kodust ainult viieminutilise jalutuskäigu kaugusel. Meie pere ehitamisjärgus oma maja asub kümneminutilise jalutuskäigu kaugusel töökohast. Seega võib ka maal juhtuda nii, et ei pea sugugi kümneid kilomeetreid sõitma, et jõuda tööle või kooli,» nendib ta.

«Lapsel läheb koolis hästi ja Setomaal on meie arust tõesti väga hea elada. Abikaasa töötab praegu veel Soomes, aga kindlasti ühel heal päeval leiab temagi sobiva võimaluse jääda paikselt Setomaale elama ja tööle. Julgustan kõiki maale elama tulema, sest maal on turvaline. Toetav ja kokkuhoidev kogukond ning palju tegevusvabadust on kindlasti seda väärt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles