Suur kaotusvalu, lein ning mõistmatus

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Parvlaev Estonia
Parvlaev Estonia Foto: Ly Menov/Postimees

Täna 25 aastat tagasi läks parvlaev Estonia teekonnale, mis lõppes öösel tormise mere sügavuses. Hukkus 852 inimest, nende seas 17 võrukat. «Estonia huku aastapäev tekitab väga kurbi ja raskeid tundeid,» tunnistab emast ja isast ilma jäänud riigikogulane Anneli Ott.

Suurima ohvrite arvuga rahuaegne laevahukk Läänemerel raputas hingekriipivalt ja valusalt ka merest kauget kanti – Võru linna. Nimelt oli omavalitsuse delegatsioon eesotsas linnapea Jaak Oti ja tema abikaasa Helvega teel Rootsi sõpruslinna Landskronasse. Ees pidid ootama mess ja paljud teised kohtumised.

Praegune riigikogu ja Võru linnavolikogu liige Anneli Ott kaotas Estonia katastroofis vanemad. «28. september on päev, mis ei ole minu meeltes ainult igal aastal samal ajal, vaid saadab mind tõenäoliselt pidevalt kogu minu elu,» tunnistab ta. «Paljud inimesed, tegelikud ja silmakirjalikud ema ja isa sõbrad on ju seni aktiivses avalikus elus tegevad ning minu kohtumised nendega üsnagi tihedad. Juhtunu mõjutab tugevalt minu väärtushinnanguid ja elu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles