Valga ja Valka ettevõtjad kogunesid taas ühisele hommikusöögile

LEPM
Copy
Valga ja Valka ettevõtjate ühine hommikusöök.
Valga ja Valka ettevõtjate ühine hommikusöök. Foto: Valga vallavalitsus

Kolmapäeva hommikul kogunesid Valga ja Valka ettevõtjad taas juba traditsiooniks saanud ettevõtjate hommikusöögile. Varahommikusel kohtumisel saavad ettevõtlikud inimesed mõlemalt poolt piiri vestelda olulistel teemadel ning kuulata asjakohaseid ettekandeid.

Seekord tutvustasid Valga valla projektijuht Laura Gredzens ja Ilona Platonova Vidzeme Planeerimisregioonist ettevõtjatele innovatsioonimaakleri teenust, millega aidatakse ettevõtetel leida rahvusvahelisi koostööpartnereid.  Projekti „GoSmart BSR" projekti raames moodustatud innovatsioonimaaklerite süsteem „TIBS" (Transnational Innovation Brokerage System) toob kohalike ettevõtjateni informatsiooni võrgustiku kaudu saabunud koostööpakkumistest. Lisaks anti juhiseid, kuidas võiksid siinsete ettevõtete koostööpakkumised jõuda välispartneriteni.

Asso Uibo Tartu Ärinõuandlast tutvustas oma tööd Lõuna-Eesti investorkonsultandina, mille eesmärgiks on uute välisinvesteeringute meelitamine regiooni ning olemasolevate välisettevõtete siin hoidmine. „Välismaise rahastuse ja investorite kaasamine kohalike ettevõtete arendamiseks on mõistlik strateegia mitmel põhjusel. Välismaised partnerid toovad lisaks finantsvahenditele tihti kaasa ka ligipääsu eksportturgudele ja uusi tehnoloogiaid ning aitavad seetõttu püstitatud eesmärke kiiremini saavutada," rääkis Uibo.

Margus Ojaots andis ülevaate Valgamaa Kutseõppekeskuses õpetatavatest erialadest ja rääkis Eesti kutsehariduse suundadest. Muuhulgas rääkis Ojaots sellest, kuidas kutseharidust on võimalik korraldada sarnaselt ettevõtlusega õpetades teatud aineid allahanke korras teistes asutuses. „Muutused majanduses ja ühiskonnas toimuvad üha kiirenevas tempos. Me peame pidevalt oma elu ja tööd ümber korraldama. Muutustes osalemine tagab kogukonna atraktiivsuse, ettevõtluse konkurentsivõime ja inimeste heaolu," arvas Ojaots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles