Spordinädal pani prominendid proovile

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Spordinädala liikumishommikul osalesid kaitseväe spordirühma liikmed, poliitikud ja EOK esindajad.
Spordinädala liikumishommikul osalesid kaitseväe spordirühma liikmed, poliitikud ja EOK esindajad. Foto: Raigo Pajula/EOK

Mõne päeva eest sai Tallinna spordihallis kaasa elada erakordsele sportlikule vaatemängule. Spordinädala käigus korraldatud liikumishommikul panid end kaitseväe üldfüüsilises testis ehk NATO testis kõrvuti proovile kaitseväe juhataja kindralmajor Martin Herem, kultuuriminister Tõnis Lukas, Eesti Olümpiakomitee (EOK) president Urmas Sõõrumaa, asepresident Tõnu Tõniste ja täitevkomitee liige Mihhail Kõlvart, Eesti tuntud tippsportlased, kaitseväe spordirühma liikmed ning muidu spordihuvilised.

Test koosneb kolmest osast: kätekõverdused toenglamangus kahe minuti jooksul, kõhulihasteharjutused kahe minuti jooksul ning aja peale 3200 meetri jooks. Iga osa eest on võimalik saada maksimaalselt 100 punkti, kokku seega 300, testi läbimiseks tuleb koguda igalt alalt vähemalt 60 punkti. Nende arvestamisel võetakse arvesse ka sugu ja vanust.

Testi sooritas maksimaalse punktiarvu peale viis osalejat: Jüri Jaanson, Urmas Sõõrumaa ning kaitseväe spordirühma kolm liiget: sõudja Tõnu Endrekson, laskesuusataja Tuuli Tomingas ja maadleja Helary Mägisalu. Spordirühma liikmetest kõige madalam punktisumma oli 291 punkti maksimaalsest 300st. Üldse oli väikseim skoor oli 256 punkti.

NATO testi viisid läbi kaitseväe spordirühma liikmed, kelle hulgas olid ka Põlvamaa orienteerujad Timo Sild ja Lauri Sild ning Võrumaalt pärit laskesuusataja Rene Zahkna. Lisaks neile osalesid testi läbiviimises sõudjad Kaspar Taimsoo ja Andrei Jämsä, triatleet Kirill Kotšegarov ja jahilaskur Reino Velleste. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles