Valgat külastasid Poola ja Ungari suursaadikud

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Koos Valga vallavanem Margus Lepiku ja Valka kihelkonnaduuma esimees Vents Armands Krauklisega asetati lilled Stefan Batory mälestuskivi juurde.
Koos Valga vallavanem Margus Lepiku ja Valka kihelkonnaduuma esimees Vents Armands Krauklisega asetati lilled Stefan Batory mälestuskivi juurde. Foto: Valga vallavalitsus

Esmaspäeval külastasid Valgat Poola suursaadik Grzegorz Kozłowski ja Ungari suursaadik Kristóf Forrai.

Koos Valga vallavanem Margus Lepiku ja Valka kihelkonnaduuma esimees Vents Armands Krauklisega asetati lilled Stefan Batory mälestuskivi juurde ning Valga sõjavangide kalmistule. Külastati ka Batoryle pühendatud mälestusplaati Seminara tänaval Valkas ning Valga raudteejaama, kus külalistele pakkus huvi raudteesõlme ajalugu kujutav muuseumituba.

Kohtumisel oli kõne all kaksiklinna ajalugu ning erilist huvi pakkus külalistele Valga jaamahoone, mille ehitusel osalesid sõjavangid. Juttu tuli ka tänasest päevapoliitikast ning suhetest Venemaaga. Valga vallavanem Margus Lepiku sõnul pani kohtumine aluse headeks suheteks ka edaspidi. “Valga oma ajaloo kaudu seotud mõlema suurriigiga, mille esindajad täna Valgat väisasid. Samuti on meil sõpruslinnad nii Poolas kui Ungaris, mis tihendavad suhteid ja koostööd,“selgitas Lepik.

Kohtumise lõpus avaldasid pooled lootust, et sõbralik kohtumine peagi kordub. Selleks kutsusid kohalikud omavalitsusjuhid Kozłowskit ja Forrai´d osalema nii tulevaastasel piirilaadal kui kaksiklinna sünnipäeva tähistamisel järgmise aasta juunis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles