Valga vallavalitsus ootab kandidaate aasta isa tiitlile

LEPM
Copy
Valga valla aasta isaks 2018 valiti Ruudi Leht.
Valga valla aasta isaks 2018 valiti Ruudi Leht. Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees

Valga Vallavalitsus kutsub üles märkama kõiki tublisid isasid ning esitama kandidaate Valga valla aasta isa tiitlile. Kandidaatide esitamise tähtaeg on 25. oktoober.

Aunimetus Valga valla aasta isa antakse välja teist korda. Eelmisel aastal pälvis austusväärse tiitli 75-aastane kolme lapse isa ja nelja lapselapse vanaisa Ruudi Leht, kelle esitasid nominendiks tema tütred ja tütretütred.

“Valga vald on saamas kahe aastaseks ning juba teist korda anname välja valla aasta isa tiitli. Aunimetusega soovime tunnustada häid ja hoolivaid isasid, kes on oma lastele eeskujuks ja innustuseks,” sõnas vallavanem Margus Lepik.

Aasta isa tiitliga tunnustatakse pereisa, kes on pühendunud ja hea isa ühele või enam lapsele andes neile armastust, hoolt, eeskuju ja õpetust. Esitatud kandidaat ei pea olema abielus ja peres võivad kasvada ka kasulapsed.

Aasta isa konkursile sobiv kandidaat on Eesti Vabariigi kodanik, kelle elukohaks rahvastikuregistris on Valga vald ning kes on tunnustatud nii oma ametitöös kui perekonnas ja kes on ühiskonnale heaks eeskujuks ka väljaspool oma pereringi. Aasta isa aunimetus omistatakse ühele isale ainult üks kord.

Taotluse võivad teha kõik, kes on märganud häid ja eeskujulikke isasid. Oodatud on pildid ning lähedaste (laste, abikaasa, töökaaslaste) iseloomustused kandidaadi kohta.

„Meile saadetud iseloomustused peaksid olema põhjalikud, millega on võimalusel kaasas erinevad fotod ning laste ja sõprade iseloomustused nominendi kohta. Kandidaadist parema ülevaate saamiseks on komisjonil rõõm lugeda just üksikasjalikumat iseloomustust," täpsustas vallavanem.

Kirjalikud taotlused Valga valla aasta isa konkursile tuleb saata e-posti aadressile valga@valga.ee või paberkandjal Valga vallavalitsus aadressil Puiestee 8, Valga 25. oktoobriks 2019. Taotluse võib tuua isiklikult ka Valga vallavalitsusse.

Aunimetus antakse üle 8. novembril kell 19 Hargla Maakultuurimajas, kus toimub pidulik Valga valla isadepäeva kontsert-aktus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles