Antsla gümnaasium pälvis aasta haridusteo preemia

LEPM
Copy
Antsla gümnaasiumi programmiga «Liikuma kutsuv kool: pilootkoolist mentoriks» on aasta haridusteo laureaat.
Antsla gümnaasiumi programmiga «Liikuma kutsuv kool: pilootkoolist mentoriks» on aasta haridusteo laureaat. Foto: Antsla gümnaasium

Laupäeval, 5. oktoobril Jõhvi Kontserdimajas toimunud aasta õpetaja galal „Eestimaa õpib ja tänab“ kuulutati välja laureaadid 12 kategoorias. Teist aastat järjest anti välja ka riiklikud hariduspreemiad, mille koguväärtus on 155 000 eurot. Elutööpreemia pälvis Lauri Leesi.

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps ütles oma kõnes, et õpetajate panust on raske, et mitte öelda võimatu üle hinnata. „Õpetajaid on väga vaja olnud kõikidel aegadel kõikides ühiskondades. Nii jääb see ka tulevikus,“ sõnas Reps. Elutööpreemia laureaati tutvustades tõi minister esile tema mitmekülgse ja järjepideva panuse Eesti haridusse ja kultuuri. „Lauri Leesi on kindlasti inimene, kes jääb Eesti rahvuslikku ajalukku hariduse ja kultuuri kujundajana.

Aasta haridusteo laureaadiks valiti Võrumaal asuva Antsla gümnaasiumi programm «Liikuma kutsuv kool: pilootkoolist mentoriks».

Antsla gümnaasium on üks kümnest koolist, kes alustasid 2016. aastal Liikuma Kutsuva Kooli pilootprogrammiga. Algusest peale kaasati koolis laiapõhjaline meeskond, kuhu kuulusid nii klassi- kui aineõpetajad, õpilased ja kooli juhtkond. Just suur kaasatus olnud ka üheks eduteguriks vajalike muutuste tegemisel.

Kolme aastaga on Antsla gümnaasiumis süsteemselt kujundatud liikumist toetavat koolikultuuri, kaasates kooliperet, muutes õpikeskkonda ja saades mentoriks teistele koolidele üle Eesti.

Õpilastest mängujuhtide tegevus toetab nende enda arengut ja eri vanuses õpilaste suhtlemist. Koolimaja ja -õue mitmekesine mängu- ja õpikeskkond tagab õpetajate hinnangul tunni töörahu ning aitab suurendada koolirõõmu. Mängu- ja liikumist toetavate vahendite komplektid kõigile klassidele – esimesest kuuendani – arendavad algatus- ja vastutusvõimet, loovust ja koos tegutsemise oskusi.

Lisaks Liikuma Kutsuvale Koolile osaleb Antsla gümnaasium ka teistes programmides nagu KiVa, Ettevõtlik Kool ja TORE. Erinevate programmide tegevuste omavaheline lõimimine ning projektidega seotud tegevused ja kohustused aitavad kujundada õpilaste mitmekesiseid, ettevõtlikkust soodustavaid oskusi, märkimisväärselt on suurenenud ka õpilaste koolirõõm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles