Lõunaeestlased jooksid end parimate sekka

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Põhidistantsi start Tartus Raekoja platsil
Põhidistantsi start Tartus Raekoja platsil Foto: Adam Illingworth/Klubi Tartu Maraton

Laupäevasel 8. Tartu linnamaratonil triumfeeris maratonidistantsil Rauno Laumets.

Poolel maal olid koos Laumets, ürituse kolmekordne võitja, endine valgalane Raivo Alla ja Rauno Jallai Võrumaalt. 30. kilomeetriks oli Jallai maha jäänud ning õige pea suutis Laumets ka Allast lahti rebida. Raekoja platsile saabuski Laumets uhkes üksinduses. Teiseks tõusis tugeva lõpuga Jallai ja kolmandana finišeerus Alla.

«Keskendusin enda tempole ega mõelnud kohale. Tegin kindla peale ühtlase jooksu, et lõpus mitte haamrit saada. Esimese maratoni kohta tuli ikka väga hea aeg,» rääkis Laumets.

Naiste konkurentsis võitis 42-kilomeetrise distantsi Kadiliis Kuiv, kellele järgnesid Eve Talts ja Lilian Raspel.

Poolmaratonil oli meestest teist aastat järjest kiireim orienteerumisklubi Põlva Kobras liige Raido Mitt. Teisena lõpetas Dmitri Aristov ning kolmandana Ülari Kais.

21 kilomeetri distantsi naiste esikolmiku moodustasid Liis-Grete Arro, Marion Tibar ja Maris Terno.

Kõige osavõturohkema distantsi ehk 10 kilomeetri jooksu nobedaim mees oli Kenny Kivikas ning naine Kaisa Kukk.

Põhidistantsidele registreerus rekordiliselt 4036 inimest, neist 621 maratonidistantsile, 1999 poolmaratonile ja 1416 10-kilomeetrisele jooksule. Kui juurde liita veel reedese Friday Night Runi 1490 ja laupäevaste lasteürituste 3205 osalejat, saab linnamaratoni ürituste osalejate koguarvu 8731.

Lisaks põhidistantside osavõtunumbrile on rekordilised ka Friday Night Runi, lasteürituste ja koguarvu numbrid.

Tartu linnamaratoniga tõmmati joon alla kuuest osavõistlusest koosnevale Tartu Maratoni Kuubik 2019 hooajale. Sarja arvestusse läheb neli paremat tulemust.

Meestest triumfeeris kolmandat hooaega järjest Värskast pärit Sander Linnus, kes edestas Rait Pallot ja Joosep Tammemäed.

Naistest oli parim Reeda Tuula-Fjodorov, kes võitis sarja ka 2015. ja 2018. aastal. Teise koha saavutas Põlvamaa naine Anneli Tühis ning kolmanda Sirli Hanni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles