Kirdi endine treener: ma teadsin, kui valus see on (1)

Siim Saavik
, reporter
Copy
Treener Raimond Luts rääkis Magnus Kirdi õnnestumistest ja ebaõnnestumistest, põhjustest ning võimalustest.
Treener Raimond Luts rääkis Magnus Kirdi õnnestumistest ja ebaõnnestumistest, põhjustest ning võimalustest. Foto: Arvo Meeks

Tubli! Teine katse rütmiga, esimene katse rabe. Alustasid liiga kiiresti. – Just sellise sõnumi saatis Magnus Kirdi pikaaegne treener Raimond Luts odaviskajale pärast maailmameistrivõistluste esimesi katseid. Pärast võistlust saatis treener endisele hoolealusele juba teistsuguse sõnumi: «Õnnitlen. Ravi korralikult vigastus välja, puhata on vaja. Ei ole veel maailma lõpp, olid tubli.»

Põhjus selles, et hõbemedalimehe võistlus lõppes viienda katsega, kui ta viskel oma õlga vigastas. Seejärel viidi mees staadionilt kanderaamiga minema.

«Elad ise kaasa ja mul oli pulss ikka väga kõrge,» kommenteeris Luts pühapäevast odaviskevõistlust. Treener rääkis, et suur jõuproov tekitas temas vastakaid emotsioone. «Olen rõõmus ja nukker,» sõnas ta. Ühelt poolt tunneb ta maailmameistrivõistluste hõbemedalist head meelt, teisalt jääb kripeldama, sest Kirdil oli võimalus esimene tiitlivõistluste kuld võtta. «Fakt on, et ta oleks pidanud võitma,» kinnitas Luts.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles