Võistluse žürii tegi tavatu otsuse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Osalejaid oli kaheksast koolist. Pildilt puuduvad Räpina õpilased.
Osalejaid oli kaheksast koolist. Pildilt puuduvad Räpina õpilased. Foto: Eda Pettai/Põlva Keskraamatukogu

Põlva keskraamatukogus sai kolmapäeval teoks traditsiooniline 4. klasside ettelugemisvõistlus. Tänavu oli see pühendatud

eesti keele aastale ja kandis pealkirja «Heal meelel ja ilusal keelel».

Eesti lastekirjanduse keskuse korraldatava võistluse Põlvamaa eelvoorus osales kümme õpilast kaheksast koolist. Kuna seekord ei olnud soovitava kirjanduse nimestikku nagu varasematel aastatel, oli ka raamatukogu töötajatel põnev teada saada, millise valiku on õpilased ja juhendajad teinud. Tingimus oli, et raamat oleks kirjutatud heas eesti keeles. Ette loeti teiste seas Ilmar Tomuski, Kalju Saaberi, Ellen Niidu, Priit Põhjala, Ellen Niidu, Kristiina Kassi ja Edgar Valteri loomingut.

Žürii koosseisus Helje Põvvat (esimees), Aili Kolsar, Elsa Raadla ja Külli Ots hindas eelkõige loetava mõtte edastamist, emotsionaalsust, diktsiooni ja suhtlemist publikuga (silmside). Põvvat rõhutas oma tagasisides, et väga tähtis on suunata tekst publikusse ja väga olulised on sõnalõpud: need tuleb selgelt välja hääldada.

Võistlus oli väga tasavägine ja nii tegi žürii tavatu otsuse: anda välja kolm teist kohta. Need said Melani Kahar Saverna põhikoolist (juhendajad Ulja Uibo ja Tiina Hoop), Grete Ly Kurvits Põlva koolist (juhendaja Sille Malvik) ning Britt-Marii Vija Viluste põhikoolist (juhendaja Merili Juhkason).

Põlvamaad esindab võistluse lõppvoorus 19. oktoobril Tallinnas Eesti lastekirjanduse keskuses Siim Raik Mooste mõisakoolist, teda juhendab Kadi Õunap. Siim paistis silma muheda esituslaadi, ilusa hääle ja hea diktsiooni poolest.

Eelvooru toetas Eesti kultuurkapitali Põlvamaa ekspertgrupp. Osavõttu võistluse finaalist toetab Põlvamaa Omavalitsuste Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles