Tänasest saab apteekides taas gripi vastu vaktsineerida

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tallinn. Eesti Apteekide Ühenduse juhatuse liige Timo Danilov usub, et apteekides vaktsineerimine aitas eelmise gripihooaja Eestis kergemalt üle elada.
Tallinn. Eesti Apteekide Ühenduse juhatuse liige Timo Danilov usub, et apteekides vaktsineerimine aitas eelmise gripihooaja Eestis kergemalt üle elada. Foto: Remo Tõnismäe

Eesti apteekides saab tänasest 17. novembrini taas gripiviiruse vastu vaktsineerida. Vaktsineerimist teostatakse tänavu seitsmes linnas ja kokku 23 apteegis.

«Selleks, et ennetada ja vähendada gripiviirusesse haigestumist ja gripisurmasid ning tõsta elanikkonna teadlikkust vaktsineerimise olulisusest, peab gripi vastu vaktsineerimine olema lihtne ja mugav. Seda on üksmeelselt tõdenud kõik peamised Eesti tervishoiuga seotud ametite ja liitude esindajad,» tõdes Eesti apteekide ühenduse (EAÜ) juhatuse liige, proviisor Timo Danilov. «Apteegid asuvad mugavates ja lihtsasti ligipääsetavates kohtades ning on pika lahtiolekuajaga, mis loob inimestele hea võimaluse vaktsineerimas käia ka pärast tööpäeva.»

Apteekides vaktsineerimisega tehti algust eelmisel aastal. «Möödunud gripihooajal vaktsineeris end apteekides kokku enam kui 9000 inimest ehk ligi 10 protsenti kogu gripi vastu vaktsineerinud inimeste hulgast,» rääkis Danilov. «Vaktsineeritute koguarv oli enam kui kaks korda suurem ülemöödunud hooajast, tõustes 3,2 protsendilt 7 protsendini. Seejuures langes nii gripi tõttu surnud kui ka intensiivravi vajanud inimeste arv. Usun, et apteekides vaktsineerimise võimaldamisel on selles statistikas oma märkimisväärne roll.»

Kuna eelmisel aastal saatis apteekides vaktsineerimist edu, teostatakse apteegis vaktsineerimist lisaks Tallinna, Tartu, Jõhvi ja Kuressaare apteekidele tänavu ka Võrus, Rakveres ja Pärnus. Võrus saab seda teha Kagukeskuse Südameapteegis.

Praegu vaktsineeritakse apteekides juba 12 Euroopa riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles