Jõuluajal töötab mürgistusinfoliin ööpäevaringselt

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SMS. Foto on illustratiivne.
SMS. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Mürgistusteabekeskus pikendab seoses eelseisvate jõuludega infotelefoni 16 662 tööaega ja on avatud jõulupühade ajal ööpäevaringselt. Infotelefonile 16662 võib helistada ägedaid mürgistusi puudutavate küsimuste korral, helistamine on anonüümne ning kõnedele kehtivad tavatariifid.

Mürgistusteabekeskuse kolmeaastase tööperioodi vältel helistajate arv pidevalt kasvanud. Tänavu on võrreldes 2010. aastaga kasv olnud ligi 230%.

Infoliinile helistavad tavakodanike kõrval ka tervishoiutöötajad erakorralise meditsiini osakondadest, kiirabist ja perearstikeskustest. Enamus kõnedest puudutab laste ja noorukite mürgistusjuhtumeid, mis on valdavalt seotud kuni kuueaastastega toimunud õnnetustega.

Peamised pöördumiste põhjused on 2011. aastal olnud ravimid (29%) ja kemikaalid (29%), hooajaliselt ka seened, taimed ja marjad ning erinevad loomade- ja taimehaiguste tõrjevahendid. Valdavalt juhtuvad mürgistused kodudes ja on õnnetusjuhtumid.

Teabekeskuse eesmärk on haigestumiste, tervisekahjustuste ja suremuse vähendamine ägedate mürgistusjuhtumite tõttu. Lisaks viivad keskuse töötajad läbi koolitusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles