Asevallavanem lapsepõlvest Siberis: haudu kaevati lahti, surnutel võeti riideid seljast (2)

Tiit Loim
, reporter
Copy
«Kodus nõukogudevastast kasvatust ei olnud, aga ma kuulasin omavahelisi jutte. Mingi ettekujutuse see andis, milline ebaõiglus on Eestiga juhtunud,» ütles Siberis sündinud Valga asevallavanem Enno Kase.
«Kodus nõukogudevastast kasvatust ei olnud, aga ma kuulasin omavahelisi jutte. Mingi ettekujutuse see andis, milline ebaõiglus on Eestiga juhtunud,» ütles Siberis sündinud Valga asevallavanem Enno Kase. Foto: Arvo Meeks

Siberis sündinud Valga asevallavanem Enno Kase nägi lapsepõlves aegu, kui isa aastapalk oli pool kotti teravilja ning vaesus ajas inimesi haudu rüüstama ja surnutelt riideid seljast varastama. Kuigi nõukogude võimu vägivald muutis mehe väga eestimeelseks, ütleb ta enda kohta, et on samas pigem liberaal.

Vallavalitsuses vastutab Kase munitsipaalvara ja vallahoolduse teemade eest ja on ka ASi Valga Vesi nõukogus. Lihtsamalt öeldes peab ta tagama, et valgusfoor töötab, asfalt on sile ja puhas, kalmistud korras, pargid ja mänguväljakud hooldatud, sademevee äravool tagatud, bussipaviljonid korras ning kriisiolukorras ollakse valmis tegutsema.

Enne intervjuu andmist muretses ta, kas tähelepanu ei too kaasa negatiivseid kommentaare. Tema tööga käib paraku kaasas, et neli telefonikõnet viiest sisaldavad probleemi. «Sain kord valgusfoori juures sõimata kodanikult, kes lasi kolm minutit jutti: vahet ei pidanud,» toob Kase näite ja tõdeb, et kõigeks raha ei jätku ning vahel pole inimesed rahul ka sellega, mis juba õnnestunud ära teha.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles