Iga neljas töötaja soovib palka saada kord nädalas

LEPM
Copy
Kodu ostes tuleb nüüd arvestada seni pikalt miinuses püsinud Euriboriga, mis laenu tagasimakset suurendab.



Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
Kodu ostes tuleb nüüd arvestada seni pikalt miinuses püsinud Euriboriga, mis laenu tagasimakset suurendab. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees Foto: Arvo Meeks / LEPM

Eestis töövõtjate seas korraldatud uuringust tuli välja, et iga neljas töötaja sooviks palka saada vähemalt kord nädalas.

Tööportaal CVKeskus uuris, kui suur on töötajate huvi ja valmisolek palgasüsteemi ajakohastamiseks, korraldades enam kui 2700 töötaja seas sellekohase küsitluse.

Reaalajas palgamaksmine tundus enamikule töötajatele siiski võõras ja keeruline ning seda mõtet toetas vaid 3 protsenti küsitletud töövõtjatest. Samas IT-sektoris sooviksid palka tihedamini kui kord kuus saada 40 protsenti töötajatest.

"Arvatavasti on IT-sektori töötajatel parem arusaam sellest, kuidas reaalajas palgamaksmine võiks toimida, mis muudab nad taolisele ideele ka rohkem avatuks," ütles tööportaali tururundusjuht Henry Auväärt. Tema hinnangul võiks sagedasem palgapäev parandada töötajate toimetulekut.

"Uuringud näitavad, et vaatamata keskmise palga kiirele kasvule ei ole töötajate toimetulek oma töötasuga näidanud erilisi paranemismärke. Iga viies töötaja ei tule oma palgaga järgmise palgapäevani toime. Kuna kiire palgakasv käib paljudele tööandjatele üle jõu, võiks palgamaksmise süsteemi ajakohastamisel olla positiivne mõju," lisas ta.

Kord kuus makstava palgaga süsteemi muutmist toetas iga neljas töötaja, kellest suurem osa sooviks palka saada kord nädalas. Kõige enam soovivad sagedamini kui kord kuus palka saada ehitussektori ja IT-valdkonna töötajad.

Tihedamini kui kord kuus soovib töötasu kätte saada ka rohkem kui kolmandik turundusvaldkonna ning transpordi- ja logistikasektori töötajatest. Umbes 30 protsenti tööstus-, tootmis- ja toitlustussektori töötajatest toetab samuti palgasüsteemi uuendamist.

Igakuise palgapäevaga on kõige enam rahul müügi-, finants- ja avaliku sektori töötajad, kellest vähem kui viiendik sooviks palka saada sagedamini kui kord kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles