Eesti ja Vene noored madistasid Värskas

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Võidukas korvpalliklubi Valgamaa / Värska tiim
Võidukas korvpalliklubi Valgamaa / Värska tiim Foto: Raigo Teervalt/Kk Valgamaa

Värska gümnaasiumis toimus U15 vanuseklassi poistele Est-Rus projekti osana Värska korvpalliturniir 2019. Kokku osales neli võistkonda: üks Venemaalt ja kolm Eestist.

Kõik võistkonnad said omavahel läbi mängida. Pingeline võistluspäev pakkus nii mängijatele kui ka pealtvaatajatele rohkelt elamusi. Turniiri silmapaistvamaks mängijaks valiti korvpalliklubi Valgamaa/Värska meeskonna mängija Uku Pärtel Raju.

Pronksimängus läksid vastamisi Tartu Ülikooli korvpallikool ja Venemaa tiim BK Krom. Külalislahkusega liiale ei mindud ja tulemusega 35 : 15 oli parem Tartu noorte meeskond.

Finaalis kohtusid korvpalliklubi Valgamaa/Värska meeskond ja Kuldre kooli esindus. Turniiri algul olid omavahelises mängus 15 : 14 peale jäänud Kuldre poisid. Samuti tegid Kuldre noormehed seljad prügiseks kõigil teistel vastastel. Valgamaa/Värska tiimile jäi aga ühepunktiline kaotus Kuldrele ainsaks tagasilöögiks: teised kohtumised võideti. Finaalis aga võeti magus revanš, sest korvpalliklubi Valgamaa/Värska oli Kuldre koolist parem 22 : 14.

Üritust korraldas MTÜ Korvpalliklubi Valgamaa.

Eesti-Venemaa piiriülese koostöö programmi 2014–2020 eesmärk on edendada piiriülest koostööd Eesti Vabariigi ja Vene Föderatsiooni vahel. Programm täiendab Euroopa Liidu ja Venemaa üldisi suhteid, mis keskenduvad piirialadele mõlemal pool piiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles