Raamatukogujuhataja pidas tööjuubelit

Mati Määrits
, reporter
Copy
Lea Saaremäed õnnitlesid Põlvamaa Arenduskeskuse juhataja Lennart Liba (vasakul), kultuurispetsialist Andres Määr ja Põlva keskraamatukogu direktor Kati Maidla.
Lea Saaremäed õnnitlesid Põlvamaa Arenduskeskuse juhataja Lennart Liba (vasakul), kultuurispetsialist Andres Määr ja Põlva keskraamatukogu direktor Kati Maidla. Foto: Eda Pettai
  • Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu konkursi tänavused nominendid on Himmaste raamatukoguhoidja Ene Lugamets ja Viluste põhikooli kauaaegne raamatukoguhoidja Ene Mähar.

Võõpsu raamatukogu juhatajal Lea Saaremäel täitus 60 aasta tööjuubel, veterani tervitasid kolleegid ja arenduskeskuse juhid Põlvamaa maaraamatukoguhoidja päeval. Põlva keskraamatukogu pearaamatukoguhoidja Külli Otsa teatel tähistati maapäeva 23. oktoobril Räpina vallas.

Raamatukoguhoidjad külastasid Süvahavva loodustalu. Perenaine Reet Pettai tutvustas unikaalset villavabrikut-muuseumi, kus ta kahe kuu jooksul aastas soovijatele üle Eesti lõnga valmistab. Lisaks jagas ta nõuandeid, kuidas teha tervislikku taimeteed.

Päev jätkus Leevi rahvamajas, mille teisel korrusel avati mullu raamatukogu uus ilus ruum, kuhu võimalik jõuda ka trepitooliga.

Koosolijaid tervitasid Räpina abivallavanem Piret Rammo ning Põlvamaa arenduskeskuse juhataja Lennart Liba ja kultuurispetsialist Andres Määr.

Tavakohaselt tunnustatakse maapäeval Eesti raamatukoguhoidjate ühingu konkursside nominente. Seekord olid need Himmaste raamatukoguhoidja Ene Lugamets ja Viluste põhikooli kauaaegne raamatukoguhoidja Ene Mähar, kes pälvisid Põlvamaa Omavalitsuste Liidu tänukirja.

Kauaaegne emakeeleõpetaja, kodukandi ajaloo jäädvustaja Aime Raadla kõneles Leevi kultuuriloost ja sealt võrsunud kirjanikest. Nii näiteks on Leevilt pärit viljakas kirjanik Kiiri Saar. Aime ja Rein Raadla olid ettekande taustaks kokku pannud ka mahuka slaidiprogrammi.

Seegi maapäev ei jäänud isetegevuslasteta. Leevi näitetrupp Pungad Helle Mendriku juhendamisel tõi publikuni sketši «Leevi lustakad vanaemad». Tegevusse oli haaratud ka president Kersti Kaljulaid, kes hiljuti Leevit külastas.

Eksootilisi tantse demonstreerisid oma maja inimesed Eda Volkov rahvamajast ja Kaili Rätsep raamatukogust. Saksofoni mängis Viluste põhikooli 5. klassi õpilane Maritte Arianne Plaado. Päeva sidus tervikuks rahvamaja juhataja Anu Luiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles