Nõrk teine poolaeg tõi piirilinna tiimile kaotuse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Timo Eichfuss on üks paljudest, kes hooaja jooksul Valgast lahkus. 
 
Timo Eichfuss on üks paljudest, kes hooaja jooksul Valgast lahkus.  Foto: Arvo Meeks

Paf Eesti-Läti korvpalliliigas teenis AVIS UTILITAS Rapla hooaja viienda võidu, kui võõrsil alistati BC Valga-Valka/Maks&Moorits 86: 75, andis teada portaal basket.ee.

Valga-Valka haaras viie minutiga 11: 4 eduseisu ja Emils Kruminši lõpusireeniga samal ajal tehtud viskest võideti avaveerand kuue punktiga. Kahe põhimehe Indrek Kajupanga ja Montae Glennita tegutsenud Rapla oli hädas ja korra jäädi ka 20: 33 kaotusseisu. Seejärel tehti aga 7: 2 spurt ja Gregor Ilvese korvist vähenes vahe 36: 37 peale. Poolaja lõpus olid Valga-Valka poolelt korvi alt täpsed Timo Eichfuss ning Filipp Gafurov ja puhkepausile siirduti kodumeeskonna 41: 37 juhtimisel.

Kolmas veerandaeg kuulus aga täielikult Raplale. Erik Keedus tabas alustuseks kaugviske ja kuigi võõrustajad püsisid veel ligi neli minutit eduseisus, viigistas Joonas Šein skoori ning Rait-Riivo Laane kolmepunktiviskest mindi 52: 49 ette. Külalised said koos sellega koguni 18: 2 spurdi tehtud ja vaatamata kodumeeskonna üksikutele õnnestumistele algas viimane neljandik Rapla 14-punktilisest eduseisust. Valga-Valka eest ei saanud vigastuse tõttu mängu jätkata ka keskmängija Michael Best ja olgugi, et 3.46 enne lõppu suudeti kaotusseis vähendada üheksale punktile, võttis Rapla kokkuvõttes võidu.

Visketabavus oli kummalgi meeskonnal 45% - 45% võrdne. Lauavõitlus kuulus Valga-Valkale 46: 38 (ründelaud 14: 10) ja korvisööte jagati samuti rohkem ehk 25: 18. Küll aga tehti 16 pallikaotust Rapla 9 vastu.

Võitjate parimana viskas Devaugntah Williams 18 punkti ja võttis 6 lauapalli. Rait-Riivo Laane lisas 15 silma, 5 lauapalli ja 6 korvisöötu. 13 punkti said kirja Sven Kaldre ja Erik Keedus, kellest viimane võttis ka 10 lauapalli ja andis 4 korvisöötu.

Valga-Valka eest tõid Timo Eichfuss ja Filipp Gafuro võrdselt 16 punkti. Eichfuss võttis veel 5 lauapalli ja andis 4 korvisöötu ning Gafurov sai kätte 8 lauapalli. Vladimir Bulatovic viskas 14 punkti, võttis 9 lauapalli ja andis 7 korvisöötu. Rodrigo Bumeisters lisas 9 punkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles