PILDID, VIDEOD: Võrumaa toibub tormist

Arved Breidaks
, reporter
Copy

Pühapäevase tormi ajal elektrita jäänud Võru linnas taastus vool küll enne südaööd, kuid endiselt on paljudes kohtades maakonnas inimesed elektrita ja mõned koolid ei tööta.

Võru linna tabanud totaalse elektrikatkestuse põhjuseks sai Võru alajaama katuse minemalend ning maandumine alajaama kaablivõrgus. Esmaspäeva hommikul kella 9 ajal valitses alajaamas vaikus. Katusest alles jäänud praht on kokku kuhjatud ning ootab äravedu.

Alajaama hoone ise on aga katuseta ning kohapealt öeldi, et veel tänase päeva jooksul loodetakse hoonele katus peale saada. Seni täidab katuse ülesandeid kile.

Elektrikatkestusest pole pääsenud ka koolid. Nii ei toimu õppetööd näiteks Võru valla Puiga koolis, suletud on ka Kuldre kool Antsla vallas.

Rõuge vallas ei toimu täna õppetööd Haanja, Rõuge ja Varstu koolides, kuna seal polnud hommikul kella 8 ajal elekter veel tagasi.

Elektrita oli hommikul ka vallamaja.

Puiga kool on esmaspäeval suletud.
Puiga kool on esmaspäeval suletud. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees
Puiga koolis tuled ei põle.
Puiga koolis tuled ei põle. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Võrus Kuperjanovi pataljoni peavärava juures on torm murdnud kolm mändi, mille koristamine kella 10.45 ajal käis.

Pühapäevane torm murdis Võru kalmistul kokku ligi kümmekond puud. Need on langenud haudadele, purustanud pinke, aedu ning lükanud viltu hauakive. Maha langenud puude koristamine peaks algama teisipäeval.

Võru raudtee ülesõidul tuleb olla ettevaatlik, kuna liiklust reguleerivad foorid ei tööta. Kesklinna foorid seevastu toimivad.

Raudtee ülesõidu foorid ei tööta.
Raudtee ülesõidu foorid ei tööta. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Tuul on kurja teinud ka Kubija spordikeskuses, kus üks mänd on langenud hoone katusele ja selle harja mõnevõrra vigastanud. Ka metsaalustele liikumisradadele on mitmed puud kukkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles