Elektrilevi on ühenduse taastanud 41 000 tarbimiskohas

LEPM
Copy
Elektrilevi
Elektrilevi Foto: Elmo Riig

Täna kella 14:55 seisuga on vooluta kliente 24 000. Elektrita tarbimiskohti on kõige rohkem Lõuna-Eestis ja Viljandimaal. Elektrilevi alustas eile elektriühenduse taastamist üle Eesti ning on täna pärastlõunase seisuga taastanud voolu 41 000 tarbimiskohas.

„Rikete kõrvaldamisega tegeleb praegu 76 rikkemeeskonda, lisaks oleme kriitilistes piirkondades tööle rakendanud lisajõud,“ ütles Elektrilevi juhtimiskeskuse juht Jüri Klaassen. „Saaremaa ja Pärnumaa rikete seis on olnud mõnevõrra leebem ja need peaksime suuremas osas täna lahendatud saama,“ rääkis Klaassen. „Viljandimaa, Valgamaa, Võrumaa, Tartumaa ja Põlvamaa on aga oluliselt kriitilisemas seisus ja oleme nendesse piirkondadesse suunanud põhijõud. Loodame suuremale osale klientides ühenduse taastada kuni kolme päeva jooksul“.

„Keeruliseks teeb olukorra väga suur rikete hulk. Paljudes kohtades on ühe liini peal mitu puud ja see teeb õigete rikkekohtade leidmise ja liini taaspingestamise väga aeganõudvaks. Lisaks tuleb meile pidevalt ka uusi rikketeateid katkestuste kohta, mida meie automaatsüsteem ei ole seni tuvastanud,“ ütles Klaassen.

Kõige rohkem on hetkel kliente vooluta Põlvamaal (6900), Võrumaal (5300) ja Viljandimaal (3900). Palju kliente on endiselt elektrita ka Tartumaal (2900), Valgamaal (2200), Pärnumaal (1100) ja Saaremaal (700).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles