Torm andis lisatööd nii Valga kui ka Võru haiglale

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Tormi tõttu pimedaks jäänud Võru haiglas võeti pühapäevase maru ajal, generaatorite undamise saatel, vastu üks uus ilmakodanik.
Tormi tõttu pimedaks jäänud Võru haiglas võeti pühapäevase maru ajal, generaatorite undamise saatel, vastu üks uus ilmakodanik. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Lisaks sellele, et Räpinas juhtus pühapäevase tormiga traagiline õnnetus, pöördus stiihiast tingitud traumade tõttu Võrus haiglasse kaks inimest. Samuti tuli traumapatsientidega tegeleda Tartus.

Kõige rohkem mõjutaski maru mõistagi Võrus asuvat Lõuna-Eesti haiglat. Kell 16.32 jäi kogu linn elektrita ja nii tuli haiglal abi otsida generaatorist. Haigla juhatuse liige Arvi Vask ütles, et neil on korralik, nii-öelda tankigeneraator ja elektrikatkestus neid rivist välja ei löö. Seade täitis oma ülesandeid tõepoolest korralikult: valgust ja vett majas jagus. Nagu Võru linnapea Anti Allas videointervjuus Postimehele ütles, sündis haiglas elektrikatkestuse ajal ka laps.

Samuti pöördus haigla kommunikatsioonijuhi Ave Abeli sõnul tormist tingitud traumadega Lõuna-Eesti haiglasse kaks Võrumaa inimest. «Vigastused olid keskmise raskusega,» täpsustas ta.

Torm tõi õige veidi lisatööd ka Valga haiglale. «Üks patsient Antsla kandist vajas haiglaravi, kuna kodune hapnikravi aparaat ei töötanud ilma elektrita,» ütles haigla ülemarst Pilleriin Soodla. «Tema seisund on stabiilne ja elektri taastuses saab ta koju tagasi.»

Muus osas käis Valga haiglas tormi ajal ja vahetult selle järel tavapärane töö. Tormist tingitud vigastustega keegi raviasutuse poole ei pöördunud.

«Pakkusime omalt poolt abi ka Lõuna-Eesti haiglale tulemaks toime elektrikatkestusega, kuid kolleegid said ilusti hakkama ka omal käel,» lisas Soodla.

Põlva haigla juht Margot Bergmann ütles, et ka nende poole tormi tagajärjel ühtegi kannatanut ei pöördunud ega toodud neid asutusse ka kiirabiga.

Tormi tõttu kannatanud inimestega tuli tegeleda ka Tartu Ülikooli kliinikumis. Asutuse avalikussuhete juhi Helen Kaju sõnul pöördus tormi tõttu traumakabinetti kaks inimest. «Pärast arstlikku ülevaatamist ja abisaamist suunati mõlemad patsiendid ambulatoorsele ravile,» ütles Kaju. Kahjuks ei saanud ta täpsustada, kas tegu oli Tartumaa elanike või kaugemalt tulnud abivajajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles