Lõuna-Eestist on Ajujahile esitatud kuus äriideed

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Ajujaht 2019 võitja Timey, kes toodab keemilisi indikaatoreid toidukaupade jälgimiseks.
Ajujaht 2019 võitja Timey, kes toodab keemilisi indikaatoreid toidukaupade jälgimiseks. Foto: Ajujaht

Praeguseks on Ajujahile Võru-, Valga- ja Põlvamaalt esitatud kuus äriideed. Korraldajad pikendasid ideede esitamise tähtaega kuni pühapäeva, 3. novembrini. Koostöös Eesti äriinglitega suurendati sel nädalal ka Ajujahil äriideede elluviimiseks välja jagatavat rahastust rekordilise 140 000 euroni.

Konkursi tähtajaks oli kolmest maakonnast esitatud ideedest pärit 4 Võrumaalt, 1 Valgamaalt ja 1 Põlvamaalt. Valdkondade lõikes on kuuest ideest pärit 2 tervise ja biomeditsiini valdkonnast, 1 sotsiaalse ettevõtluse valdkonnast, 1 tööstuse ja disaini valdkonnast, 1 IKT valdkonnast. Üks tiim liigitas oma äriidee muu kategooria alla. Eelmisel aastal esitati Ajujahile kolmest maakonnast kokku üheksa äriideed.

Sel hooajal panevad esimest korda Eesti ingelinvestorid ühele Ajujahil osalevale tiimile välja 65 000 euro suuruse investeeringu, tõstes konkursil välja jagatava rahasumma rekordilise 140 000 euroni. Investeeringu panevad Eesti Äriinglite Võrgustiku (EstBAN) eestvedamisel ühiselt välja kümmekond Eestist ja välismaalt pärit ingelinvestorit, kellega ühinevad ka Ajujahi žüriiliikmed ja korraldajad.

Investeeringule kandideerivad kõik Ajujahi arenguprogrammis osalevad ehk 30 parima hulka jõudnud meeskonnad. Investeeringu saab tiim, kelle valib välja kõigi äriinglite seast moodustatud kolmeliikmeline juhtgrupp.

Praeguseks on Ajujahile esitatud üle 200 äriidee. Ideid saab Ajujahi arenguprogrammi esitada veel 3. novembrini veebilehel www.ajujaht.ee.

Ajujaht on Eesti suurim äriideede konkurss, mis pakub tipptasemel mentorlust, koolitusi ja rahastust. Ajujaht on hoogu andnud ettevõtetele nagu Bolt, Bikeep, Click & Grow, GoWorkaBit, FoodDocs, UpSteam, Groveneer ja paljud teised. Viimase 12 kuu jooksul on Ajujahilt välja kasvanud idufirmad kaasanud enam kui 12 miljoni euro väärtuses investeeringuid.

Ajujahi on ellu kutsunud Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus. Konkursi partner on SEB ja suurtoetajad Elisa ja Maxima. Konkursi elluviimist rahastab EAS Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles