Generaatorite müük poodides kasvas tormi järel järsult

Siim Saavik
, reporter
Copy
Bensiinil töötav generaator. Foto on illustratiivne.
Bensiinil töötav generaator. Foto on illustratiivne. Foto: Meelis Meilbaum

Pühapäeva õhtul suurt pahandust teinud raju tagajärjel kasvas esmaspäeval kauplustes jõudsalt elektrigeneraatorite müük, mis kestab tänaseni, sest hulk Lõuna-Eesti majapidamisi on endiselt elektrita.

Eleringi kommunikatsioonijuht Ain Köster ütles, et kliendid peavad mõtlema, kui kriitiline neile võimalik elektrikatkestus on. «Elutähtsate teenuste osutajad peavad end kindlasti varustama generaatorite ja muude seadmetega, et võimalik voolukatkestus üle elada,» sõnas Köster.

Probleem on aga selles, et enamik generaatoreid on Lõuna-Eestis ära ostetud. Võru Decora kaupluse juhataja Maia Kaun rääkis, et esmaspäeval oli nõudlus generaatorite järele üsna tuntav – varem pole seda täheldatud. Teisipäeva lõunaks olid Võru ehituspoest kõik müügil olnud seitse generaatorit ära müüdud. Põlva Bauhofis osteti esmaspäeval ära kõik poes olnud generaatorid. Põlva Bauhofi ärikliendihaldur Meelis Luste sõnas, et esmaspäeval oli generaatorite müügi tipphetk. «Täna on hommikust peale veel küsitud, aga kõik otsas,» lisas Luste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles