Uued nõuded panid militaarpargi juhi tanki pärast muret tundma (2)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga militaarteemapargi juht Meelis Kivi usub, et keerulist käivitust nõudev tank on nende aias piisavalt hästi turvatud.
Valga militaarteemapargi juht Meelis Kivi usub, et keerulist käivitust nõudev tank on nende aias piisavalt hästi turvatud. Foto: Arvo Meeks

Valga militaarteemapargi juht Meelis Kivi on mures, et arutusel olevad regulatsioonid võivad viia nende suure vaevaga töökorda saadud tanki sõidukõlbmatuks tegemiseni ja teemapargi laserrelvadest loobumiseni. Ministeeriumi esindaja sõnul on lahenduseks on park sihtasutusest ametlikult muuseumiks ümber vormistada.

Valga militaarteemapargile kuulub 1944. aastast pärinev Nõukogude tank T-34-85, mille said 2017. aastal pärast pikka tööd sõidukorda pargi vabatahtlikud. Selle sisu erineb originaalist, näiteks saab tanki juhtida rooliga, mitte kangidega.

Meelis Kivi on murelikuks teinud signaalid seoses relvaseaduse muudatustega. Muuseumi relvur ja varahoidja käisid reedel pealinnas sel teemal riigi esindajatega kohtumas. «Nõupidamisel öeldi, et ei ole langetatud otsust, mismoodi see sõidukõlbmatuks tuleks teha, aga peab tegema. Probleem pole isegi tanki toru, vaid et keegi võib ärandada tanki ja sellega rahva sekka sõita, nagu mujal on sõidetud. Praegu on veel lahtine, kas lastakse mootor betoneerida, et teda käima ei saaks panna. Meie relvur pakkus, et võtame niikuinii aku maha, kui seda vahepeal ei liiguta. Ja võtame ka rooli maha. Öeldi, et sellest ei piisa,» ütles Kivi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles