Päästejuht kriisidest: riik ei saa kõike ära teha

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valgamaa päästepiirkonna juhataja Alar Roop märkis, et ka Valga kriisiõppusel ilmnesid esimesed probleemid just seoses kanalisatsiooniga.
Valgamaa päästepiirkonna juhataja Alar Roop märkis, et ka Valga kriisiõppusel ilmnesid esimesed probleemid just seoses kanalisatsiooniga. Foto: Tiit Loim

Päästeameti Valgamaa piirkonna juht Alar Roop tõdes, et praegu pole kriisideks valmis ei riik, omavalitsused, firmad ega inimesed. Suurte kriiside puhul kõigi korraga aitamiseks pole päästjatel lihtsalt ressurssi. Inimesi endid paneks aga tõsisemalt valmistuma isiklik ränk kogemus.

Kas nii habras elektrist sõltumine, nagu hiljutise tormi ajal selgus, on paratamatus?

Ma ei arva nii. Elektrilevi, riik, majandus- ja kommunikatsiooniministeerium peaks mõtlema, kuidas võrkude kindlust suurendada. Torme võib ajas juurde tulla. Palju on kaableid juba maa alla viidud, aga palju on ka õhuliine. Variant on, et liinide juures ei oleks kas või suuri puid. Ei ole tehtud eelnevaid samme. Ettevõtted kurdavad, et riik ei tee midagi, aga samas ei ole ka ise endale elektrivarustust kindlustanud. See on ka nende ülesanne. Riik ei saa kõike kõigil korraga ära teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles