Osaluskohvik ootab noori arvamust avaldama

LEPM
Copy
Osaluskohvikus saavad erineva tausta ja kogemusega noored, nooremeelsed ning otsustajad vabas õhkkonnas kohalike ja üle-eestiliste aktuaalsete teemade ja valupunktide üle arutada. Fotol üritus 2018. aastal.
Osaluskohvikus saavad erineva tausta ja kogemusega noored, nooremeelsed ning otsustajad vabas õhkkonnas kohalike ja üle-eestiliste aktuaalsete teemade ja valupunktide üle arutada. Fotol üritus 2018. aastal. Foto: Võrumaa Noortekogu

Reedel, 8. novembril kell 10.00 algab Võru Kreutzwaldi koolis Osaluskohvik, mida korraldab Võrumaa Noortekogu koostöös Eesti Noorteühenduste Liiduga. Osaluskohvikus saavad erineva tausta ja kogemusega noored, nooremeelsed ning otsustajad vabas õhkkonnas kohalike ja üle-eestiliste aktuaalsete teemade ja valupunktide üle arutada.

Samaaegselt toimub üle-Eesti üheksa Osaluskohvikut. Võru-, Valga- ja Põlvamaa Osaluskohviku selleaastasteks teemadeks on “Maapiirkonna gümnaasiumite jätkusuutlikkus”, “Passiivsed noored ja mõnuained”, “Erivajadustega noorte kaasamine ühisüritustesse”, “Minu digitaalne tulevik”, “Koolis õpin vaid seda, mida tulevikus teha ei oska”, “Oskused ja töö” ning “Keskkonda ei jäta”.

Kohalikud teemad selgitati välja septembri lõpus toimunud Ideekorjel, kuhu kõik huvilised võisid oma ideesid esitada. Üleriigilised teemad on koostanud Eesti Noorteühenduste Liidu meeskond koos Haridus- ja Teadusministeeriumi, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi, Riigikantselei ja Keskkonnaministeeriumi Noorte Nõukoguga.

Arutelude oodatavaks tulemuseks, mida viivad läbi oma ala spetsialistid, on ühiskonnas kajastatavatele probleemidele lahenduste leidmine. Üritus on suunatud aktiivsetele noortele vanuses 13–26, kes julgevad enda isiklikku arvamust avaldada ning oma seisukohtadele kindlaks jääda.

Oodatud on ka noorsootöötajad, kohalike omavalitsuste juhid, õpetajad, koolijuhid ja poliitikud. Võru-, Valga- ja Põlvamaa Osaluskohvikus osales eelmisel aastal pea sada inimest ning tänavuse aasta ürituse kohta leiab rohkem informatsiooni Võrumaa Noortekogu Facebooki leheküljelt.

Osalejatelt ootame uusi mõtteid ning ettepanekuid, meie pakume aruteluruumi, lõunasööki, kohvikule kohaselt kohvi ning lisaks toimub traditsiooniks saanud auhindade loosimine. Võrumaa Osaluskohvikut toetavad sel aastal Sutu pillirookõrred, Kagukeskus, Tsenter ja Suure Munamäe vaatetorn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles